Comencen les obres d'ampliació per fer del carrer de Ramón y Cajal una via de doble sentit

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 13:30

El proper 2 de novembre començaran les obres per convertir el carrer de Ramón y Cajal en una via de doble sentit, actuació emmarcada en el Pla de mobilitat amb l'objectiu de pacificar el centre

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Jaume Mauri, regidor d'Espais Públics i Mobilitat

L’Ajuntament de Caldes de Montbui fa un nou pas en les accions de transformació de la mobilitat del centre iniciant el 2 de novembre les obres en un tram del carrer de Ramón y Cajal per convertir-lo en una via de doble sentit.

Amb l'objectiu de reduir el volum de circulació del centre, reflectit a l'Estudi de Mobilitat Sostenible del municipi, aquesta actuació, és un pas previ per donar sortida a la circulació en futures actuacions de pacificació a altres carrers, com el carrer de Balmes, de Torras Sayol, etc, i donar un itinerari alternatiu.

Les obres d’ampliació tenen prevista una durada de 3 mesos i el seu cost serà de 209.396,03€.

L'actuació al carrer de Ramón y Cajal es complementarà amb la que s'efectuarà a la C-59, permetent el gir a l'esquerre d'entrada al poble pel carrer de Bigues, donant un itinerari perimetral alternatiu per arribar a la part nord del poble on s'hi situen poliesportius i escoles, reduint el volum de circulació de vehicles pel centre.

Afectacions

Mentre durin les obres d'ampliació, el carrer de Ramón y Cajal romandrà tallat en el tram del Carrer de Narcís Monturiol i el carrer de Joaquim Mumbrú.

A falta d'un carrer de baixada, es farà un canvi de sentit al carrer de Joaquim Mumbrú, circulant a partir del dia 2 de novembre en direcció contrària, de baixada, de l'Avinguda de Josep Fontcuberta al carrer de Balmes. Aquest canvi no només ajuda a adaptar la circulació per les obres, sinó que també és degut a que avui en dia, junt amb Joaquim Mumbrú, hi ha dos carrers consecutius més de pujada, carrer de les Corts Catalanes i carrer de Granollers. D'aquesta manera la circulació serà més homogènia i coherent.

Creació d'una rotonda per accedir a l'Escola Montbui

Seguidament a l'adaptació del carrer de Ramón y Cajal com a via de doble sentit, tindrà lloc l'inici de la construcció d'una rotonda en la intersecció entre Ramón y Cajal i carrer del Doctor Fléming, dins del Pla de millora de la mobilitat dels accessos a l'Escola Montbui. En el seu moment s'informarà degudament sobre l'obra.

 

Darrera actualització: 26.10.2020 | 13:52