Comencen les caminades de gent gran activa

Dimecres, 13 de novembre de 2019 a les 00:00

Avui té lloc la primera convocatòria del Cicle de passejades de la gent gran 2019/2020 en el qual hi participa Caldes de Montbui i que ha portat 41 caminaires calderins fins Centelles

Comença un nou curs del Cicle de passejades de la gent gran que impulsa la Diputació de Barcelona i al qual s’hi adhereix Caldes de Montbui des de l’any 2003.

Entre 50 i 60 calderins de 55 a 70 anys participa en aquesta proposta per un embelliment actiu i saludable que consisteix en fer caminades per pobles d’arreu de Catalunya.

En aquesta ocasió, la vila termal comparteix grup amb Centelles (passejada d’avui 11 de novembre), Begues (passejada del 19 de febrer) i Vallromanes (passejada del 18 de març). I Caldes serà amfitriona dels caminaires de les tres poblacions en la passejada del 22 de gener.

 

La cloenda del programa, en el qual hi participen 81 municipis de la província de Barcelona, l’acollirà Santa Coloma de Gramanet entre 12 i el 14 de maig de l’any 2020.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 13.11.2019 | 13:10