Comencen les afectacions a l'aparcament de Raval Canyelles per les obres del nou parquing

Dilluns, 21 d'agost de 2017 a les 09:05

El 28 d’agost comencen les obres de l’aparcament de Raval Canyelles. Els preparatius de l’obra ja provoquen afectacions a l’aparcament públic situat darrera la Residència Santa Susanna i al mateix Raval 

El proper 28 d’agost comença la construcció de la primera fase de l’aparcament de 150 places en dues plantes semi soterrades, situat en la línia que va de l’aparcament provisional de Raval Canyelles fins al carrer Marquès. L’obra inclou la urbanització de la plaça a l’actual pàrquing del Sindicat.

Les obres no afectaran la circulació dels carrers adjacents (Raval Canyelles i Font i Boet), però si suposaran dues accions d’interès per als veïns.

Afectacions des del 21 d'agost

D’una banda, se suprimeix l’aparcament del carrer Raval Canyelles des de la cruïlla amb el carrer Sentmenat fins la cruïlla amb el carrer Santa Teresa, inclòs l’aparcament públic habilitat a l’esplanada de davant del Tanatori de Sant Susanna.

D’altra banda, els vehicles pesats de l’obra podran circular en els dos sentits de la marxa pel carrer Raval Canyelles i es demana als veïns que extremin les precaucions si transiten per aquesta via. Aquesta mesura es pren per no interferir en el trànsit d’altres carrers i centralitzar l’afectació a Raval Canyelles.

L’adjudicació de l’obra la va fer el Ple de l’Ajuntament del 25 de maig de 2017, per un import d’adjudicació de 2.539.850,91 i una durada aproximada de set mesos, a l’empresa  ACSA, Obras e infraestructuras S.A. L’obra compta amb el finançament del 50% del cost d’adjudicació a càrrec del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.

 

Un aparcament i una nova plaça a les portes del casc antic

Comença la construcció del projecte que preveu la construcció d’un aparcament de 249 places més una plaça pública on actualment està situat el pàrquing del Sindicat. Les obres que comencen aquest agost, corresponen a la primera fase, que inclou la construcció d’un pàrquing semi soterrat amb 150 places d’aparcament al llarg del carrer Raval Canyelles (entre el pàrquing del Sindicat i l’aparcament públic de davant del Tanatori de Santa Susanna). I l’alliberació de vehicles del pàrquing del Sindicat, que es convertirà en una plaça pública a tocar de l’Església de Santa Maria.

Amb aquestes actuacions, el govern té per objectiu solucionar la demanda d’aparcament al centre urbà i crear un model eficient i adequat a les necessitats del municipi i a l'activitat turística i comercial.

 

L'aparcament en dues fases

A més de l’aparcament de 150 places, el projecte també preveu, en una segona fase, un aparcament amb 99 places més sota la plataforma que actualment acull el pàrquing del Sindicat. En total, un cop acabades les dues fases, serà un aparcament de 249 places.

Darrera actualització: 21.08.2017 | 11:05