Comencen les activitats del Casal d’Estiu i el Club Jove

Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 14:20

El Casal d’Estiu i el Club Jove comencen les activitats aquesta setmana mobilitzant més de 300 infants i joves del municipi

Un cop finalitzat el curs escolar, aquest dilluns ha tingut lloc l’inici de les activitats d’estiu pels infants i joves: el Casal d’Estiu Municipal i el Club Jove, que prenen el relleu oferint activitats per infants de a partir de P3 fins a joves de 3r d’ESO. Així, del 25 juny al 27 de juliol infants i joves podran gaudir d’un munt d’activitats.

Casal d’Estiu

Núria Carné, regidora d'Esports

El Casal d’Estiu Municipal es desenvolupa a la zona esportiva municipal Les Cremades, el pati de l’escola El Farell i la piscina municipal, i disposa de servei d’acollida i servei de menjador opcional. L’activitat acull uns 250 infants i adolescents d’entre P3 i 6è de primària, pels quals els monitors de l’empresa ESPORT3 han programat activitats aquàtiques, tallers, música, danses, sortides i excursions locals.

Enguany la majoria d'activitats que es duen a terme al Casal giren al voltant de la temàtica del cinema, excepte la tercera setmana que, coincidint amb la festa de l'Escaldàrium, es realitza un parèntesi. Així, la distribució de les temàtiques per setmanes, segons el centre d’interès, és:

· 1a setmana (del 25 al 28 de Juny): HOGWARTS

· 2a setmana (de l’1 al 5 de Juliol): SUPERHEROIS i SUPERHEROÏNES

· 3a setmana (del 8 al 12 de Juliol): ESCALDARIUM

· 4a setmana (del 15 al 19 de Juliol): PIRATES

· 5a (del 22 al 26 de Juliol): LA GUERRA DE LES GALÀXIES

Com a novetat, el Club Jove incorpora aquest any els alumnes de 4t d’ESO

 

Laia Cuscó, regidora de Joventut

El Club Jove, també gestionat per l’empresa ESPORT3, enguany acull 75 joves d’entre 1r i 4t d’ESO, que realitzaran activitats esportives, tallers, piscina i sortides. La incorporació dels alumnes de 4t d'ESO és novetat aquest any i respon a la demanda tant de joves com del monitoratge del l’any anterior. L'horari és de 9.30 a 14 h i funciona des de la darrera setmana de juny fins a finals de juliol. De les 75 inscripcions, 40 corresponen a joves que repeteixen l’experiència, símptoma de la bona feina realitzada pels i les monitores.

Les activitats es centren en la franja del matí i s'ofereixen tallers, jocs, activitat esportiva, piscina diària. Pel que fa a sortides, el Club Jove ofereix una excursió al parc aquàtic Water Wordl, una altra a la platja de Castelldefels i una sortida local.

Pel que fa als equipaments, el Club Jove utilitza les instal·lacions de l’Escola Montbui, el CEM Les Cremades, El CN Caldes i l’Espai Juvenil El Toc.

Francesco, participant del Club Jove

Geni, participant del Club Jove

Jan, participant del Club Jove

Martí, participant del Club Jove

Viu l’estiu al Toc

A banda de les activitats de matí que ofereix el Club Jove, l’espai juvenil El Toc inicia també aquesta setmana el programa «Viu l’estiu al Toc», que ofereix diversos tallers com el de ràdio, teatre, fotografia, o salsa, entre d’altres, a més de cinefòrum, exposicions, torneig de fútbol, sortida al salting, una sortida a Port Aventura i una sortida de rafting al pirineu.

Aquesta programació dedicada a adolescents i joves es completa amb el curs d’iniciació al voluntariat i l’educació en el lleure que s’organitza conjuntament amb la regidoria de Participació Ciutadana i Voluntariat, i en la que hi participen un total de 20 joves d’entre 16 i 17 anys. Aquests curs conclourà amb l’organització de dues activitats a les tardes d’estiu a El Toc per infants de 5è, 6è i 1r d’ESO donant resposta també a una demanda del Consell d’Infants

Tot plegat ha estat organitzat perquè infants i joves visquin unes merescudes vacances d’estiu amb activitats que els siguin atractives trencant amb la rutina del curs escolar.

Laia Cuscó, regidora de Joventut

La regidora d’Esports Núria Carné i la regidora de Joventut Laia Cuscó, han presentat aquest matí en roda premsa el conjunt d’activitats que s’ofereixen des del Casal d’Estiu, el Club Jove i l’espai juvenil El Toc.


 

Darrera actualització: 27.06.2019 | 13:44