Comencen els treballs preparatoris del terreny on es construirà el primer projecte d’Habitatge Jove de Caldes de Montbui

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 12:00

La brigada municipal retira els arbres i el mobiliari urbà del terreny on es construirà el nou Habitatge Jove de Caldes. La propera setmana començarà la construcció dels fonaments de l’edifici

Aquest dijous han començat els treballs preparatoris del terreny on s’ha de construir el nou edifici d’Habitatge Jove de Caldes de Montbui. Els operaris de la brigada municipal han començat a retirar els arbres i el mobiliari urbà que s’havia instal·lat a l’espai de forma provisional mentre no es feien les obres. La retirada d’aquests elements per deixar el terreny lliure és el pas previ a començar la construcció dels fonaments del nou edifici.

Posteriorment, la propera setmana, l’empresa constructora procedirà a instal·lar les tanques de seguretat del terreny i ja començaran els moviments de terra per construir els fonaments del nou edifici. Un cop hagi acabat la construcció dels fonaments, ja es podrà procedir a la instal·lació dels contenidors marítims. Per facilitar encara més la construcció, aquests contenidors s’han transformat en habitatges en una nau industrial del polígon de la Borda de Caldes de Montbui.

L’Habitatge Jove de Caldes es construirà en el terreny de XX m2 ubicat entre els carrers Granollers, Manolo Hugué i l’avinguda Josep Fontcuberta. Just al davant de la plaça Romà Martí. La finalització de les obres està prevista per finals d’aquest 2022.

El projecte d’Habitatge Jove

El projecte preveu la construcció de vuit habitatges repartits ens tres nivells: dos d’ells en planta baixa, tres al primer pis i tres més a la segona planta. Cada habitatge tindrà una superfície d’uns 40 m2 repartits entre una sala oberta amb cuina i menjador, una habitació doble, un vestidor i un bany. Tot l’edifici serà accessible i uns dels habitatges estarà especialment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A la planta baixa hi haurà un espai comunitari polivalent que s’obrirà a un jardí completament obert a l’espai públic.

La construcció de l’edifici combinarà aquests contenidors marítims amb forjats de fusta. Una fórmula que permet una construcció més ràpida i sostenible que la convencional de formigó armat. L’estructura de contenidors marítims es completarà amb una façana de fusta ecològica.

El disseny de l’edifici incorpora algunes de les propostes sorgides del procés participatiu que es va dur a terme entre el 2020 i el 2021. En matèria d’eficiència energètica, s’ha dissenyat amb l’objectiu d’aconseguir un consum gairebé nul d’energia. Per aconseguir-ho, s’han tingut en compte detalls com la mida i la ubicació de les finestres, els aïllaments o el sistema de ventilació i climatització que es faran servir.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 13:07