Comença la construcció de la primera de les quatre noves instal·lacions fotovoltaiques de la CEL previstes fins l’estiu

Divendres, 10 de març de 2023 a les 12:00

La CEL de Caldes creix. En marxa la construcció d’un nova instal·lació fotovoltaica a l’escola Montbui. És la primera de les quatre que està previstes que entrin en funcionament abans de l’estiu

La Comunitat Energètica Local, la CEL de Caldes de Montbui comença a créixer. Just un any després de posar-se en marxa, s'ha iniciat la construcció de 4 noves instal·lacions fotovoltaiques que ha de permetre incrementar de forma significativa el nombre de famílies que poden formar part d’aquesta comunitat.

La primera de les quatre instal·lacions previstes pels propers mesos és la que aquest dilluns s’ha començat a construir al sostre l’escola Montbui. Es tracta d’una instal·lació d’uns 93 kW de potència que permetrà subministrar part de l’energia produïda a l’autoconsum de la pròpia escola i, la resta, s’afegirà a la potència disponible per a la ciutadania que forma part de La CEL. El termini previst de construcció és d’unes 3 setmanes i estarà enllestida a finals de març. Durant les obres, no s’alterarà el funcionament habitual del centre educatiu. L’obra té un pressupost de 105.702,30 € (IVA inclòs). El projecte, promogut per l’Ajuntament de Caldes de Montbui, compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

A la instal·lació de l’escola Montbui s’hi afegiran tres altres instal·lacions fotovoltaiques: la que es construirà al sostre del Centre d’Iniciatives Empresarials amb una potència de 96,9 kW, la que s’ubicarà a la zona esportiva del Bugarai amb una potència de 99,3 kW i la de la nau municipal del c. de Girona amb 82,6 kW. En total, 4 noves plantes de generació d’energia fotovoltaica que, en poc mesos, ampliarà de forma substancial l’energia solar que es generarà a Caldes de Montbui. De fet, sumaran 368,8 kW de potència a la generació d’energia que actualment produeixen les 6 instal·lacions que ja estan en funcionament.

Aquestes instal·lacions consoliden el creixement de La CEL que, un cop posades en funcionament, generarà 580 kW d’energia fotovoltaica i permetrà l’increment de les famílies de Caldes que es beneficiaran d’aquesta iniciativa.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 13:29

Imatges