Comença la campanya anual de poda d’arbres a la via pública

Dijous, 5 de gener de 2023 a les 10:00

Dimecres 4 de gener han començat els treballs d’esporga dels arbres dels carrers i d’alguns equipaments municipals. Les tasques s’allargaran durant aproximadament dos mesos

S’inicia la campanya anual de poda dels arbres de la via pública de Caldes de Montbui. Aquest dimecres 4 de gener han començat els treballs al barri del Bugarai. Posteriorment, l’equip que duu a terme la poda es traslladarà a l’Avinguda de Pi i Margall. Els treballs s’allargaran aproximadament dos mesos i s’aprofitarà per fer el manteniment de tot l’arbrat de la via pública del municipi i d’alguns equipaments. Actualment hi ha uns 1.800 arbres a la via pública de la localitat i, les tasques de poda anual afecten aproximadament el 75% de l’arbrat.  

L'esporga es realitza anualment per adequar la forma i el volum de la part aèria de l'arbre a l'espai on està situat, i evitar així molèsties o problemes amb altres infraestructures de l’entorn (com cables o fanals). Aquesta actuació consisteix a eliminar les branques o els segments de branques que impedeixen a l'arbre assolir la forma i volum desitjats, millorant així la convivència amb les façanes, balconades, cablejat aeri, etc. A banda dels arbres que hi ha a la via pública, també es realitzarà la poda de l’arbrat de l’escola Montbui i l’escola El Farell, així com també de les dues escoles bressol municipals.

Una vegada acabada la poda, es procedirà a la plantació de nous arbres per tal de substituir aquells que s’han hagut d’eliminar per mort, envelliment, malaltia, vandalisme o per la col·lisió de vehicles. De la mateixa manera, també està prevista la substitució d’una trentena d’arbres. En aquest cas, el canvi es durà terme perquè els arbres estan situats en indrets no adients pel seu correcte desenvolupament, són arbres que pateixen algun tipus de problema fitosanitari o bé, que els seus fruits provoquen brutícia a la via pública i als vehicles estacionats.

Mentre durin les tasques d'esporga, s’anirà indicant amb antelació als veïns i veïnes els carrers afectats amb senyalitzacions especials. Per dur a terme correctament els treballs, es prohibeix l’estacionament temporalment en el tram afectat per facilitar les tasques dels operaris i l’entrada de la maquinària necessària.

Darrera actualització: 05.01.2023 | 10:03

Imatges