Comença el procés participatiu per definir els usos que podria tenir el Col•legi del Carme

Dilluns, 13 de desembre de 2021 a les 14:30

Aules d’estudi, un pati obert, locals per a entitats o els cicles formatius de termalisme són algunes de les propostes sorgides en el taller participatiu El Carme s’obre al poble d’aquest dissabte

La recollida d’idees i propostes continua en format digital fins al 16 de gener a través de decidim-caldesdemontbui.diba.cat

L’Ajuntament de Caldes de Montbui va iniciar dissabte 11 de desembre el procés participatiu per decidir quins usos podria acollir l’antic Col·legi del Carme com a nou equipament municipal. Un nodrit grup de veïns i veïnes i representants d’entitats culturals, esportives, socials juvenils i un centre educatiu van trobar-se en el taller participatiu El Carme s’obre al poble per compartir les seves idees.

El resultat van ser nombroses propostes tant pel que fa a l’àmbit d’usos com de gestió. Algunes d’elles van ser la creació d’aules d’estudi, un pati obert a la ciutadania, locals socials per a entitats, una residència artística, la ubicació dels cicles formatius de termalisme, el trasllat de Ràdio Caldes, entre moltes altres. De la mateixa manera es va parlar sobre com participar activament en la gestió d’aquest futur equipament per mitjà de reunions periòdiques o amb la creació d’una app que faciliti la graella d’usos i possibiliti la reserva d’espais en línia.

Elena Sampere, membre d’Acció Cívica Calderina i veïna del Cas Antic, comentava els usos que els agradaria donar al futur equipament.

Pau Dudekula, veí de Caldes de Montbui, exposava la seva idea de residència artística dins de l’antic Col·legi del Carme i valorava la iniciativa de l’Ajuntament:

El regidor de Participació Ciutadana, Jordi Martín, va explicar i valorar el funcionament del taller participatiu. 

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, parlava de les possibilitats que ofereixen els  2800 m2 d’aquest nou equipament.

Alhora, l’alcalde explicava com es planteja el punt de partida d’aquest projecte.


El procés de participació es mantindrà en format digital fins al dia 16 de gener. Totes aquelles persones majors de 16 anys que vulguin fer les seves aportacions poden registrar-se a la plataforma Decidim (decidim-caldesdemontbui.diba.cat), amb un compte de correu electrònic i una contrasenya d’usuari, i fer les seves propostes.

Les persones que no puguin accedir al canal Decidim també poden presentar una sol·licitud general a l’Ajuntament de Caldes de Montbui especificant la seva proposta d'usos.

El procés participatiu finalitzarà el mes de febrer de 2022 amb una altra sessió presencial on es presentaran les conclusions i se seguirà reflexionant sobre l’equipament.

#CaldesDecidim #ElCarmesobrealpoble #CaldesParticipa #ProcésParticipatiu #Participació #EscolaDelCarme

Darrera actualització: 14.12.2021 | 12:26