Comença el curs 2020/2021 amb les garanties necessàries

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 14:00

El curs arrenca amb totes les mesures de seguretat activades i el primer dia serveix per observar els recorreguts d’entrades i sortides i fer les adaptacions que calguin. L’alcalde i el regidor de Mobilitat han visitat l’escola Montbui en aquest primer dia

 

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Més de 3300 alumnes comencen avui les classes entre les escoles bressol, els centres de primària i secundària i els de batxillerat i cicles. L’EMM Joan Valls i el Taller d’Art municipal també comencen avui el curs i l’Escola d’Adults començarà les classes el 14 d’octubre

L’Ajuntament i els centres educatius venen treballant des de fa setmanes adequant espais, recorreguts, senyalització i protocols, perquè avui, primer dia d’escola, l’obertura de les escoles i instituts s’hagi pogut fer amb totes les garanties. I així ha estat. El curs ha començat complint amb totes les directrius de seguretat exigides per la Generalitat, una tasca en la que hi han col·laborat, a més dels propis de centres, el CAP i diferents departaments de l’Ajuntament que hi resulten implicats.

Per això, a més dels treballs de manteniment i millora que cada any l’Ajuntament fa a les escoles durant l’estiu, enguany s’han fet tasques específiques orientades a la prevenció del risc de contagi, com adequació i senyalització de nous accessos, instal·lacions de piques rentamans, col·locació de nous materials com mampares metacrilat, mascaretes, paper industrial, desinfectant superfícies, dosificadors, senyalització adhesiva, etc. A més, a les escoles Farell i El Calderí s’hi ha col·locat un contenidor marítim per emmagatzemar-hi material i mobiliari i alliberar així espai per a la docència. També s’ha elaborat un Pla de Neteja als centres educatius, per intensificar la neteja diària en els espais de màxima concurrència.

Tot plegat ha suposat una inversió municipal de uns 25000 euros.

Per millorar la mobilitat i garantir uns accessos als centres escolars segurs des de tots els punts de vista, des de l’Ajuntament s’han senyalitzat tots els accessos als centres educatius, s’han preestablert uns circuits per a les entrades i sortides dels centres i s’ha activat un Pla de Mobilitat i per part dels centres s’ha establert un Pla d’Organització que recull el que i el com de les entrades i sortides perquè es facin esglaonades per evitar aglomeracions. Aquest plans han passat avui la primera prova de foc per tal de fer els reajustaments que calguin en el decurs d’aquesta setmana.


 

L’Ajuntament, juntament amb les direccions dels centres, ha consensuat un document amb recomanacions per tenir en compte en aquest inici de curs. Amb aquestes mateixes recomanacions, l’Ajuntament ha publicat un Ban Municipal que es troba penjat tant als centres educatius com als principals equipaments municipals.

Tot i les mesures preestablertes i les directrius donades a les famílies i a l’alumnat, s’han produït certes acumulacions als centres més concorreguts com l’Escola Pia i l’Institut Manolo Hugué. En general, l’acumulació de gent s’ha degut a que les persones han anat massa d’hora als centres educatius (entre 10 i 20 minuts abans de l’hora indicada), a que algunes persones no anaven suficientment informades i no sabien massa per on havien de passar, i a que en el cas de l’alumnat més petit, hi ha hagut un gran nombre de progenitors que els han acompanyat. Tots tres aspectes s’espera que es resolguin al llarg d’aquesta primera setmana en que tant l’alumnat com les famílies es familiaritzin amb la nova normativa.

Pel que fa als Protocols i gestió de possibles casos de covid, l’Ajuntament es va reunir la setmana passada amb la direcció del CAP i les direccions dels centres educatius per coordinar un Protocol Municipal.

 


 

Darrera actualització: 16.09.2020 | 10:47