Comença a funcionar el centre sociocultural de Mampatim, al Senegal, que ha contribuït a finançar l’Ajuntament

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 14:45

El Centre Kalasanz de Mampatim, al Senegal, que ha obert portes aquest desembre, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i de Caldes Solidària. L’aportació municipal és de 111.720€ en tres anys

L'obertura del centre es va materialitzar amb una inauguració el 19 i 20 de desembre i diverses activitats: projeccions, jocs, berenar, parlaments, ball, etc. Amb el construït fins ara, principalment la gran sala, el tancat perimetral i lavabos el centre ja pot començar a funcionar. Durant el 2021 és previst que s'habilitin les pistes esportives de handbol i bàsquet, i més endavant - de forma progressiva i segons disponibilitats de finançament- es preveu habilitar les aules de formació, un espai d'esplai, el menjador i sales de reunions, entre d'altres.

La construcció d’aquest centre, que al Senegal ha estat batejat amb el nom de Centre Socioculturel "Kalasanz", és la visibilització del projecte Centre Catalunya-Mampatim que pretén el desenvolupament humà i econòmic de la població del sector Fouladou de Mampatim i dels municipis veïns, mitjançant la promoció del jovent. Amb aquest objectiu, el Centre Kalasanz, que disposa d'una sala polivalent que ha estat batejada amb el nom de Catalunya, ha obert portes aquest desembre, i es va organitzant progressivament com un espai sociocomunitari i multifuncional amb zones per acollir tant infants i joves com a la població en general, amb la intenció de desenvolupar-hi diverses activitats, com ara:

- Activitats d’acompanyament personal per a infants i joves, a partir de l’educació en el lleure, activitats esportives i culturals

- Activitats educatives i formatives per tal d’obtenir una autonomia econòmica i desenvolupar l’entorn social i econòmic.

- Activitats comunitàries que impliquin la població en general per tal de millorar l’entorn social i econòmic de la zona

El projecte Centre Catalunya-Mampatim, que ha estat promogut l’entitat calderina Caldes Solidària i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i és executat per la contrapart Association Education Solidaire, ha rebut aportacions durant els darrers tres anys de l’Ajuntament de Caldes per les convocatòries a projectes de cooperació per un total de 111.720€ (33.020€ el 2018, 34.000€ el 2019 i 44.700€ el 2020).

El Centre Socioculturel "Kalasanz" du Fouladou de Mampatim és un altre gran projecte que coordina, amb el suport de Caldes Solidària i l’Ajuntament de Caldes entre d’altres, l’escolapi calderí Josep Artigas al Senegal, on hi va arribar l’any 1977 per crear un centre de formació agrícola per ensenyar les tècniques agrícoles a les persones de la zona amb l’objectiu d’evitar que hagin de marxar del país a causa de la pobresa.

El següent projecte d’Artigas és aquest centre a la regió de Kolda, també al Senegal, un espai per fomentar l’educació per a tothom començant pels infants i adolescents

La idea és que aquest centre sociocultural constitueixi un primer pas per d’aquí a uns anys obrir una escola de formació professional. Per això, el entre disposa d’espais per a la reflexió, l’alfabetització, l’esport o el ball. De fet, alguna d’aquestes activitats d’oci i diversió ja les han pogut portar a terme aquest desembre després de la inauguració del centre.

 

Darrera actualització: 14.01.2021 | 14:24