Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, Caldes reprèn les activitats del programa Gent Gran Activa

Divendres, 2 d'octubre de 2020 a les 13:30

Una seixantena de persones  s'inscriuen a les activitats del programa 2020/2021 de Gent Gran Activa amb propostes saludables i segures adaptades al temps de covid

Amb 59 inscripcions formalitzades, aquest dijous 1 d’octubre han començat les activitats del programa Gent Gran Activa 2020/2012. El primer dia de sessions, que es fan entre Les Cases dels Mestres i els parcs del municipi, ha coincidit amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, una data que va aprovar l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1990, ara fa 30 anys.

Amb la represa de les activitats del programa municipal Gent Gran Activa adaptat a les circumstàncies actuals, amb les garanties sanitàries i amb propostes saludables i segures, Caldes ha volgut visibilitzar els objectius d’aquesta diada internacional dedicada a la gent gran i que és precisament fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès i difondre, d’una manera festiva i reivindicativa, una imatge activa i positiva de l'envelliment. Així, el conjunt de les activitats programades, que impulsa la regidoria de Gent Gran Activa i realitza la Fundació Santa Susanna, continuen amb la línia de promoure activitats saludables amb una visió holística de la salut, tot considerant que l’activitat és fonamental per mantenir un bon to físic i psicològic.

L’alcalde Isidre Pineda i la regidora Núria Carné han visitat Les Cases dels Mestres en el dia de la represa de les activitats a Caldes,.aquest dijous 1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran.

Inscripcions obertes

Tot i que les activitats ja han començat, la inscripció a les sessions romandrà oberta mentre hi hagi places. Els formularis d’inscripció es poden trobar a la consergeria de Les Cases dels Mestres. Tenint en compte que enguany l’assistència de participants en les activitats s’ha vist reduïda per les mesures de prevenció de la COVID-19, totes aquelles persones que es quedin sense plaça disponible, tindran preferència pel següent trimestre.

Mesures de seguretat adaptades a la Covid-19

Per tal de garantir la seguretat sanitària i el manteniment de la distància física interpersonal de seguretat, tant per l’alumnat com pel professorat, és obligatori l’ús de mascareta durant tota l’activitat, es prendrà la temperatura de les persones participants, i farà un registre d’assistents per garantir la traçabilitat d’un cas positiu. L’assistència dels participants s’ha reduït en totes les activitats tenint en compte la distància física interpersonal de seguretat d’1,5 m, o el seu equivalent d’una superfície de 2,5 m2 per persona en els espais.

Activitats amb inscripció prèvia i de pagament

Pel que fa a l’oferta d’activitats que requereixen inscripció prèvia i són de pagament, s’han previst 8 grups de Gimnàstica, 6 grups de Ioga,1 grup de Balls i Danses i1 Taller de Memòria pel que cal valoració prèvia.

Activitats sense inscripció prèvia i gratuïtes

L’oferta del programa Gent Gran Activa es completa amb activitats gratuïtes i que no requereixen inscripció prèvia com passejades pels entorns de Caldes, amb sortida de Les Cases dels Mestres i arribada a un parc de Caldes on es pot continuar amb l’activitat “Activa’t al parc”, que es realitza 3 dies per setmana i cada dia a un parc diferent del municipi.


 

 


 


 


 

 


 


 


 

Darrera actualització: 02.10.2020 | 13:48

Imatges