Cinc estudiants de l’Institut Manolo Hugué participen al Campus Ítaca 2019

Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament convoca la trobada anual per donar a conèixer a les famílies que hi participaran el projecte del Campus Ítaca, un espai de la UAB pensat per animar als joves a seguir estudiant

L’acte ha tingut lloc avui dimarts 18 de juny, amb la presència de l’alcalde, Isidre Pineda, i del nou regidor d’Educació, Josep Busquets, del director de l’Institut Manolo Hugué, Jaume Balart i de la coordinadora del Campus Ítaca de la Fundació Autònoma Solidària, Elsa Espinosa.

També ha comptat amb participants de l’edició 2018, Alba Pujol, Carla Soto i Adrià Segovia, que han compartit la seva experiència amb els nous participants: Kevin Alejando Arenas, Júlia Cabrera, Iria Fernández, Genís Sales i Theekhayu Soley.

L’objectiu d’aquesta sessió prèvia a la celebració del Campus 2019 és donar a conèixer el programa entre les famílies, motivar als alumnes i a les famílies i reafirmar el compromís de la universitat, l’institut i l’Ajuntament en aquest projecte.

L’edició del  Campus Ítaca 2019 es fa en dos torns, del 25 de juny al 12 de juliol. Els nois i noies de Caldes de Montbui participen en el 2n torn, del 4 al 12 de juliol. Durant la seva estada al Campus l’alumnat participant realitza un seguit d’activitats que tenen per objectiu incentivar-los a continuar la seva formació acadèmica un cop finalitzada l’etapa obligatòria.

A l’edició de 2019 hi participen 395 alumnes de 79 instituts públics i 33 municipis distribuïts en dos torns.  De cada institut participant al programa hi van 5 alumnes.

El Campus Ítaca va començar l’any 2004 i enguany serà la XVI edició. L’Ajuntament de Caldes de Montbui col·labora amb aquesta iniciativa des de l’any 2007 en que es va signar conveni de col·laboració, així que aquesta és la 13a convocatòria calderina.  Durant les 12 edicions anteriors hi han participat 86 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Manolo Hugué.

El cost del programa és aproximadament d’uns 646 €/alumne que assumeixen la UAB, el Grup Santander i l’Ajuntament de Caldes de Montbui. 

 

Un espai d’acompanyament en el procés de decisió dels alumnes de 3r d’ESO

El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a estudiants de secundària. El programa va adreçat a nois i noies de 15 anys que han acabat 3r d’ESO i que durant el proper curs, l’últim de l’etapa d’escolarització obligatòria, hauran d’optar entre accedir al món laboral, cursar algun mòdul professional de grau mitjà o fer batxillerat.
La finalitat del programa és aconseguir que en acabar l’etapa de secundària obligatòria un major nombre d’estudiants continuï a la secundària postobligatòria per poder cursar, més endavant, cicles formatius de grau superior o estudis universitaris.

Alhora, però, el Campus Ítaca vol ser un espai de convivència entre nois i noies d’entorns socials diversos i potenciar l’ús del català com a llengua vehicular de comunicació.

La continuïtat d’estudis postobligatoris un cop finalitzada l’ESO de bona part dels participants fa que l’Ajuntament valori molt positivament aquesta iniciativa.

Darrera actualització: 18.06.2019 | 18:25