Campanya "Reciclem bé. Separem bé" per fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics

Dimarts, 4 de maig de 2021 a les 09:22

La Generalitat de Catalunya engega la campanya "Reciclem bé. Separem bé" emfatitzant la gestió de residus de mascaretes, guants i tovalloletes humides que s’han de dipositar al rebuig

La Generalitat de Catalunya comença una nova onada de la campanya informativa “Reciclem bé. Separem bé”, per fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics.

La iniciativa està centrada en aquelles persones que llencen tota la brossa al contenidor de la fracció resta o rebuig i que, per tant, no separen correctament. Es vol transmetre el missatge que reciclar ja no és una opció, ja que el contenidor de qui no separa no existeix, en referència a aquest mal hàbit. Els missatges també s’adrecen a les empreses i a les institucions, fent així una crida transversal que abasta diferents actors. La campanya finalitzarà el 21 de juny.

Entre. d’altres s’emetran diversos espots i anuncis que inclouen una peça que informa que mascaretes, guants i tovalloletes humides s’han de dipositar al rebuig. També recorda que, si és possible, s’utilitzin mascaretes reutilitzables per prevenir la generació de residus.

La crisi sanitària ha generalitzat la utilització de mascaretes i guants, un material que la ciutadania no està acostumada a gestionar un cop esdevé residu. És per això que l’Agència de Residus de Catalunya ha considerat oportú adreçar un missatge aclarint-ho. És important saber que els guants que es llencen a terra, a més de generar brutícia, són un risc de contagi per a la població. Pel que fa a les tovalloletes humides, si es llencen al vàter embussen canonades i generen grans sobrecostos en el sanejament d’aigües residuals.


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@residuscat

#residus

#compostatge


 

Darrera actualització: 04.05.2021 | 09:22