Campanya per l’ampliació de l’habitatge social calderí

Dijous, 26 d'octubre de 2017 a les 12:10

L’Ajuntament  promou la rehabilitació d’habitatges desocupats i compra immobles amb l’objectiu de fer créixer la Borsa de lloguer social i lloguer assequible

Pilar Aznar, regidora d'Acció Social i Igualtat d'oportunitats 

Amb l’objectiu d’ampliar les opcions a la ciutadania calderina i garantir el dret a l’habitatge de tota la població, l’Ajuntament de Caldes de Montbui té obertes dues convocatòries que han de permetre ampliar la Borsa de lloguer social i lloguer assequible del municipi.

Podeu veure les convocatòries a www.caldesdemontbui.cat/convocatorieshabitatge o us podeu adreçar a l’Oficina d’Habitatge (habitatge@caldesdemontbui.cat – 93 865 55 99).

 

Convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges desocupats

D’una banda, és oberta una línia de subvencions per a propietaris d’habitatges desocupats a canvi de llogar els immobles amb la mediació de la Borsa de lloguer social de l’Ajuntament i convertir-los en lloguer assequible (el què suposa un cost entre un 10 i un 20% per sota del preu de mercat).

Són objecte de subvenció: Obres destinades a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat; Obres d’adaptació de les instal·lacions i millora de l’habitabilitat; Millores energètiques i de sostenibilitat; Obres per a la conservació de l’habitatge; Obtenció de cèdula d´habitabilitat i certificat d’eficiència energètica.

Poden accedir a la subvenció habitatges nous o habitatges que ja formen part de la Borsa d’habitatge i la subvenció assumirà com a màxim el 75% de l’obra si es tracta d’una rehabilitació (amb un topall de 6.000€) o el 100% del cost si es tracta de la tramitació de la cèdula d’habitabilitat (amb un topall de 100€) o del certificat d’eficiència energètica (amb un topall de 250€). La convocatòria disposa d’un total de  50.000€.

Termini: fins esgotar consignació pressupostària

 

Compra d’habitatges per destinar-los a lloguer social

D’altra banda, ha aprovat les bases per a la compra d’habitatges que es convertiran en immobles de lloguer social, per a la qual cosa l’Ajuntament disposa de 315.000€.

La compra d’habitatges està regulat al Plec de prescripcions tècniques i administratives del contracte per a l'adquisició per compravenda d'habitatges que seran incorporats al patrimoni municipal del sòl i habitatge.

En la selecció d’habitatges es tindrà en compte que estiguin ubicats dins del nucli urbà, que tinguin una superfície útil mínima de 40m2 i mínim 2 habitacions.

Termini: fins el 30 de novembre de 2017

Les accions per a la ampliació de la Borsa de lloguer social han estat presentades en roda de premsa a càrrec de la regidora d’Habitatge, Pilar Aznar.

Darrera actualització: 26.10.2017 | 12:39