Campanya “Les caques de gos ja tenen amo”

Divendres, 16 de febrer de 2018 a les 12:00

Per afavorir l’obligatorietat de facilitar l’ADN per a la identificació dels gossos de Caldes de Montbui, l’Ajuntament engega una campanya gratuïta de recollida de dades genètiques dels animals de companyia

Jordi Solé, alcalde

Jaume Mauri, regidor d'Espais Públics i Sostenibilitat

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha modificat l’Ordenança municipal de control i tinença d’animals per tal de garantir un convivència cívica entre animals de companyia i ciutadania, per garantir la seguretat de les mascotes i per tal de mantenir les condicions òptimes d’higiene de la via pública, lliure d’excrements.

Per això, des d’aquest febrer, els propietaris de gossos tenen l’obligació de facilitar les dades genètiques dels seus animals i inscriure’s així al cens genètic caní, una base de dades creada a partir de la identificació de l’ADN de tots els gossos de municipi.

L’Ordenança estableix les sancions per la no identificació dels gossos o per no recollir les seves deposicions, amb multes que poden arribar fins els 2.000€.

Jordi Solé, alcalde, i Jaume Mauri, regidor d'Espais Públics, han presentat avui la campanya de recollida de dades genètiques d'animals

Censar el gos és ràpid i gratuït fins al 30 de novembre

Per facilitar la creació del cens i facilitar aquesta gestió a veïns i veïnes, l’Ajuntament ha engegat una campanya gratuïta de recollida de dades genètiques que faran quatre clíniques veterinàries de Caldes de Montbui, fins el 30 de novembre.

El procés de censat és senzill: només cal que un veterinari de la llista que trobareu a continuació faci una extracció de sang al gos i, en el mateix moment, faciliti al propietari la xapa cívica (que inclou el número de xip segons el cens i altres dades que permeten la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori, com ara el contacte del propietari, al·lèrgies, vacunes, tractaments, fotografia, etc).

Adreceu-vos a aquests centres per fer la inscripció al Cens Genètic Caní obligatòria (gratuït fins el 30 de novembre)

CAL VETERINARI

C. Llorens i Artigues, 15       

Tel. 93 862 75 29

CLÍNICA VETERINÀRIA NATURA

C. Salvador Espriu, 36        

Tel.  93 865 41 16

CLÍNICS CALDES

C. Buenos Aires, 48        

Tel. 93 865 36 67

 

GRUP VETERINÀRIA

C. Major, 76                       

Tel.  93 865 19 86

Més informació: sterritorials@caldesdemontbui.cat – T. 93 862 70 23 – www.caldesdemontbui.cat

Identificació de gossos obligatòria

Segons la Ordenança de control i tinença d’animals, la identificació dels animals de companyia és un requisit obligatori que s’ha de fer durant els tres mesos següents al naixement de l’animal. La identificació inclou:

  • Implantar en l’animal un microxip o un marcatge identificatiu.
  • Recollir les dades genètiques dels gossos (novetat).
  • Censar l’animal a l’Ajuntament o als veterinaris col·laboradors.

El Cens Genètic Caní

El Cens genètic caní és una base de dades creada a partir de la identificació de l’ADN de tots els gossos del municipi.

Els gossos inscrits en aquest cens obtenen una xapa cívica que, a través d’un codi QR, permet obtenir la informació essencial relacionada amb l’animal (dades de contacte del propietari, al·lèrgies, vacunes, tractaments, fotografia, etc).

Entre altres avantatges, el Cens Genètic Caní permet la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori i la identificació de l’animal en cas d’actituds incíviques del propietari, com ara no recollir les deposicions.

Darrera actualització: 19.07.2018 | 09:15