Caldes vol reforçar i potenciar els valors en l’esport

Dilluns, 19 d'octubre de 2020 a les 12:35

Ajuntament i entitats elaboren el Decàleg de valors en l’esport adreçat a clubs, esportistes i afició. Lones amb 10 principis sobre convivència i respecte s’estan fixant als equipaments esportius

Núria Carné, regidora d'esports

Jaume Balaguer, vicepresident del Club Natació Caldes

Lourdes Valiente, vicepresidenta del Club Hoquei Caldes

La regidora d’esports Núria Carné, ha presentat avui en roda de premsa el Decàleg de valors en l’esport, acompanyada de Jaume Balaguer, vicepresident del Club Natació Caldes, Laura Marin, representant administrativa de les seccions del mateix club, i Lourdes Valiente, vicepresidenta del Club Hoquei Caldes. L’acció està emmarcada en el programa d’accions pedagògiques en l’esport anomenat “L’esport que bull”, engegat el gener del 2019. L’objectiu concret d’aquest decàleg ha estat treballar els valors que es poden inculcar amb la pràctica esportiva des de qualsevol agent.

El respecte, la convivència, gaudir de l’esport i créixer d’una manera saludable i equilibrada, són alguns dels valors més rellevants implícits en l’esport, valors que s’han plasmat en forma de decàleg a la primera lona situada ja al camp municipal de futbol i que properament es podrà veure a altres equipaments esportius municipals.

L’objectiu és que la visibilitat de la lona faci més present els valors, tan a qui participa de l’activitat com a qui estigui al públic perquè se’ls faci seus.

El cost de la primera lona penjada (de 12,6m per 4,5m) és de 1.481,04€. Pròximament també es penjaran al pavelló municipal de la Torre Roja, a les dues piscines del Complex Esportiu de Les Cremades, la nova i la vella, al pavelló de Les Cremades on s’hi practica bàsquet i al pavelló municipal del Bugarai on principalment s’hi practica futbol sala.

Per elaborar els continguts del Decàleg, l’Ajuntament va fer una crida a entitats esportives. El redactat final ha comptat amb la col·laboració de les seccions esportives del Club Natació Caldes (representat per Laura Marin), del Club Hoquei Caldes (representat per Lourdes Valiente) i del Club Patinatge Artístic (representat per Sandra Gil).

Decàleg per a famílies i esportistes:

1. Animeu-nos tant com vulgueu, però no ens escridasseu.

2.  Encoratgeu-nos a seguir millorant si fallem.

3. Respecteu l’equip rival; tots/es som companys/es de joc.

4. No ens discrimineu per raó de raça, cultura, gènere, identitat i orientació sexual; tots/es som iguals.

5. Deixeu que l’entrenador/a faci la seva feina.

6. Respecteu les decisions arbitrals.

7. Manteniu la calma fora de l’espai de joc i nosaltres la mantindrem dins.

8. Una derrota és un aprenentatge per seguir-nos esforçant.

9. Recordeu que som aquí per divertir-nos, jugar i competir amb esportivitat.

10. Feu un bon ús de les instal·lacions esportives i en podrem gaudir més i millor.

Darrera actualització: 19.10.2020 | 13:07