Caldes torna a sumar quilòmetres per celebrar el Dia d’Europa

Dijous, 27 d'abril de 2023 a les 00:00

De l’1 al 9 de maig, tercera edició del Sumem KM, una iniciativa lúdica i esportiva per celebrar el Dia d’Europa i, a la vegada, recordar com afecta al dia a dia el fet de pertànyer a la Unió Europea

Caldes celebra el Dia d’Europa amb la tercera edició del Sumem Km. Aquesta iniciativa lúdica i esportiva té l’objectiu d’estrènyer els lligams de Caldes amb els municipis europeus amb els quals està agermanat i recordar què suposa en el dia a dia el fet de pertànyer a la Unió Europea.

Per això, de l’1 al 9 de maig, totes les persones que vulguin participar de la iniciativa Sumem Km, poden col·laborar a sumar 514 quilòmetres, la distància que separa Caldes de Montbui del municipi francès de Saint-Paul-lès-Dax. En aquesta edició, el recorregut proposat és el que es dirigeix fins a la Font de les escales.

Paral·lelament, durant aquests dies, es convida a la ciutadania a posar a prova els seus coneixements sobre la Unió Europea. Per això, cada dia, a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament, es plantejarà una pregunta sobre situacions del dia a dia que tenen a veure amb el fet de pertànyer a Europa. Un joc que ha de servir ala ciutadania per descobrir i aprendre què implica formar part del projecte europeu.

La iniciativa Sumem Km va néixer el 2021 a partir duna proposta del comitè d’agermanament francès per apropar la ciutadania dels dos municipis agermanats.

Com sumar quilòmetres?

Totes aquelles persones que vulguin participar i sumar quilòmetres han de fer-se una foto en algun moment del recorregut fins la Font de les escales o bé enviar una fotografia del registre dels quilòmetres fets. La imatge ha de servir per confirmar que s’ha fet el trajecte i cal indicar els quilometres fets. El trajecte es pot fer com es vulgui: caminant, corrent, en cadira de rodes, amb cotxet infantil o en bicicleta, i hi pot participar tothom, dins de les seves possibilitats

Per tal de comptabilitzar els quilòmetres d’aquella persona (o grup de persones), cal publicar la imatge a Instagram amb l’etiqueta #sumemkmEU i mencionar @esportscaldesm. O bé, enviar la imatge per correu electrònic a la regidoria d’Esports: esports@caldesdemontbui.cat. L’objectiu és poder assolir la fita dels 514 quilòmetres el més aviat possible.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 11:19