Caldes s’omple d’activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi

Dijous, 13 d'abril de 2023 a les 00:00

La 6a trobada de Bèsties de Foc o el 51è Aplec Sardanista són algunes de les activitats que formen part del programa d’actes de Sant Jordi 2023 en què, els llibres i les roses, ompliran l’avinguda de Pi i Margall

El programa d’actes de Sant Jordi 2023 recull una trentena d’activitats, la majoria concentrades en el cap de setmana del 21 al 23 d’abril. Els llibres i les roses seran les protagonistes d’aquesta Diada i, durant tot el diumenge 23 d’abril, una quarantena de parades de comerços i entitats ompliran l’avinguda de Pi i Margall. Una de les novetats del programa d’aquest any és que la plaça de l’U d’octubre es converteix en l’escenari principal de bona part de les activitats culturals previstes pel cap de setmana de Sant Jordi.

Entre els actes destacats del programa de Sant Jordi hi ha el concert “La llegenda de Sant Jordi” a càrrec de l’Orquestra Municipal de Caldes de Montbui que es farà, precisament, la Diada de Sant Jordi a les 12h a la Sala Noble de Can Rius. I, també, la cantata “La rebel·lió a la cuina” organitzada per l’Escola de Música Joan Valls amb la participació de totes les escoles de primària de Caldes de Montbui. Una actuació prevista pel divendres 21 d’abril a les 18h a la pista descoberta de la zona esportiva del Bugarai.

També s’inclouen al programa la 6a Trobada de Bèsties organitzada pel Ball de Diables de Caldes, que es durà a terme el dissabte 22 d’abril a la plaça de la Font del Lleó. La trobada, que s’allargarà durant tot el dia, comptarà amb el tradicional lluïment de les bèsties i la cercavila conjunta amb totes les colles convidades. El mateix dissabte, però a la tarda i al parc de l’Estació, se celebrarà el 51è Aplec Sardanista organitzat per l’Agrupació Sardanista Calderina amb les cobles Marinada i Sant Jordi.

El plat fort dels actes es concentren diumenge 23 d’abril. Durant tot el dia, a banda de les parades de llibres i roses, el carrer del Forn “es vesteix d’art” i es transformarà en una gran galeria d’art a l’aire lliure. Per això, Arts Grup hi instal·larà una exposició i mercat d’art.

Durant tota la jornada, hi ha previstes mostres de ball, actuacions, concerts i tallers organitzats per diverses entitats del municipi. Entre d’altres, una “renegada pública”, una proposta de l’Oficina de Català per aprendre a renegar correctament en català; l’exhibició de balls a càrrec de l’Esplai de Gent Gran a la plaça de Catalunya; o bé, l’actuació de la Drack de Sant Jordi, una petita performance d’una drag queen que també farà un taller de maquillatge. 

Darrera actualització: 13.04.2023 | 12:59