Caldes s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat

Dijous, 16 de setembre de 2021 a les 14:00

Del 16 al 22 de setembre, Caldes celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables

Caldes de Montbui se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat que, del 16 al 22 de setembre, té com a objectiu fomentar la mobilitat sostenible. Des de setembre de 2017, Caldes de Montbui té aprovat l'Estudi de mobilitat urbana sostenible, que té per objectiu la creació d'un model de mobilitat realista, pròxim, integral i eficient que resolgui els problemes en tots els tipus de desplaçaments. En aquesta línia, les properes accions de l’Ajuntament passen per fomentar l’ús del transport públic i desplegar la xarxa de carrils bici per facilitar la mobilitat amb bicicleta o patinets elèctrics.

En concret, les principals línies de treball en matèria de mobilitat sostenible són:

-       La culminació de la xarxa de carrils bici. L’any que ve es connectaran totes les urbanitzacions de Caldes (excepte la del Farell per motius de distància) amb carrils bici segregats i segurs. Una manera d’ordenar i organitzar la circulació d’aquests vehicles que han de convertir-se en els actors principals per la mobilitat sostenible.

-       Connectar l’Eix de la Riera de Caldes amb un carril bici que passi pels polígons industrials Riera de Caldes i Urbasa de Palau-Solità i Plegamans i Santa Perpetua de Mogoda, respectivament. Aquest carril ja existeix de Palau cap avall i ara, l’objectiu és connectar-lo amb un nou tram fins a Caldes.

-       Implementar el transport públic a demanda. Un servei de bus urbà pensat especialment per les urbanitzacions que no tenen transport públic (com la del Farell) i que també permetria donar servei els cap de setmana. Es preveu que pugui entrar en funcionament el 2022.

Paral·lelament, durant l’últim any i mig des de l’Ajuntament s’han implementat diverses de les mesures recollides en el Pla de Mobilitat aprovat el 2017. Entre d’altres, la peatonalització de l’Avinguda Pi i Margall durant els caps de setmana. Un canvi que ha donat resultats positius i  que ha fomentat el dinamisme econòmic dels comerços d’aquesta àrea. A la vegada, ha donat la possibilitat als establiments de restauració de continuar funcionant tot i les restriccions ja que han pogut ampliar l’espai de les terrasses. L’objectiu és consolidar en el futur aquesta mesura

La European Mobility Week és una iniciativa d’abast europeu que aquest any té com a objectiu promoure uns hàbits més segurs, saludables i sostenibles de mobilitat entre la ciutadania. En concret, a través dels desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es vol aprofitar aquesta setmana per donar visibilitat a l’impacte que poden tenir els canvis en l’ús de l’espai públic, sobretot en la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. 

Aquest 2021 el lema escollit és “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i en termes globals les accions que es duran a terme per tot el territori volen incidir en quatre àmbits: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Aquest any se celebren dues dècades de la Setmana Europea de la Mobilitat. Durant aquests 20 anys s’han dut a terme campanyes de suport a les iniciatives locals per fer les ciutats més segures, verdes, inclusives i accessibles. Durant aquests anys s’han sumat a la iniciativa administracions públiques, ONG i empreses.

Darrera actualització: 16.09.2021 | 14:57