Caldes s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb la renovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Divendres, 15 de setembre de 2023 a les 00:00

Del 16 al 22 de setembre, Caldes celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure una mobilitat urbana més sostenible a través de la renovació de l’actual Pla de Mobilitat del municipi

Caldes de Montbui se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat que, amb el lema “Combina i mou-te”, se celebra del 16 al 22 de setembre. Aquest any, l’Ajuntament se suma a la iniciativa que té com a principal objectiu fomentar la mobilitat sostenible amb la renovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible actual, vigent des de 2017. L’actualització i revisió té per objectiu la creació d'un model de mobilitat realista, pròxim, integral i eficient que resolgui els problemes del municipi en tots els tipus de desplaçaments. Aquest document, un cop aprovat, serà el full de ruta de les polítiques municipals de mobilitat pels propers anys. A més, paral·lelament, el govern municipal es compromet a implementar mesures permanents per contribuir a passar del cotxe privat a mitjans de desplaçament més sostenibles.

La European Mobility Week és una iniciativa d’abast europeu que aquest any té com a objectiu promoure l’estalvi energètic mitjançant la mobilitat urbana sostenible. Es tracta d’un tema molt rellevant actualment, ja que la pobresa energètica i de mobilitat està creixent arreu d’Europa a causa de l’augment dels costos de l’energia. Per altra banda, el transport públic continua representant una despesa elevada per als pressupostos de la ciutat, i reduir aquesta despesa mitjançant un transport eficient energèticament donarà suport a infraestructures de transport assequibles i sostenibles.

Darrera actualització: 15.09.2023 | 13:46