Caldes recupera la Cavalcada de Reis pels carrers del centre i tornarà a instal·lar el Parc dels Reis Mags al Parc de Can Rius

Dilluns, 20 de desembre de 2021 a les 00:00

El 3, 4 i 5 de gener el Parc de Can Rius es tornarà a transformar en el Parc dels Reis Mags. El programa també preveu la recepció oficial dels Reis Mags a l’Ajuntament i recupera la Cavalcada Reial

El Parc dels Reis Mags de l’Orient es tornarà a instal·lar al parc de Can Rius. El 3, 4 i 5 de gener aquest espai es transformarà en el campament on els infants de Caldes de Montbui podran entregar les seves cartes de forma segura als patges reials i a ses majestats.

L’herald, el missatger dels Reis Mags d’Orient, ha presentat avui en roda de premsa com serà la visita de ses majestats a Caldes de Montbui amb la col·laboració de la Comissió Pro Cavalcada de Reis i l’Ajuntament. Acompanyat de l’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Cultura, Laia Cuscó, han explicat el funcionament del Parc dels Reis Mags i han anunciat la intenció de recuperar la Cavalcada Reial, sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti.

L'Herald anuncia l'arribada dels Reis Mags de l'Orient.

L'alcalde, Isidre Pineda, dóna la benvinguda a l'Herald i dels Reis Mags, que s'estaran al Parc dels Reis Mags.

Laia Cuscó, regidora de Cultura, explica el funcionament del Parc dels Reis Mags i de la Cavalcada Reial. 

El Parc dels Reis Mags repeteix la fórmula de l’any passat

El Parc dels reis Mags estarà en funcionament del dilluns 3 al dimecres 5 de gener. Els horaris s’han ajustat per tal de fer compatible el funcionament del parc amb la realització de la Cavalcada. D’aquesta manera, els dies 3 i 4 de gener es podrà visitar entre les 16.30 h i les 20.30 h. L’accés al Parc dels Reis Mags es farà pel pont de Can Rius i la sortida dels visitants serà per la plaça Taunnustein. Mentre que el dimecres 5 de gener l’horari serà d’11 a 13.30 h.

En aquesta nova edició, el Parc Reial seguirà el mateix concepte de l’any passat que va ser tot un èxit amb més de 4.000 visitants. Aquest any hi haurà més de 200 metres línies del Parc de Can Rius ambientats i transformats en tota una experiència màgica pels visitants. Un parc que fan possible més d’un centenar de persones.

Els visitants disposaran de 30 minuts per passejar, visitar els diferents espais, entregar les cartes i saludar als patges i a ses majestats. Els dies 3 i 4 de gener ses majestats encara no hauran arribat i, per tant, qui rebrà les cartes dels infants seran els i les patges reals. El dia 5 de gener, en canvi, els Reis Mags sí que rebran directament les cartes de mans dels infants.

Tots els assistents han de reservar entrada gratuïta per poder accedir. Aquest any seran entrades individuals per a cada persona que accedeixi al recinte i es podran reservar a la web de caldescultura.cat partir del dimecres 22 de desembre a les 8 h del matí.

Al llarg de tot el recorregut pel Parc dels Reis Mags caldrà dur posada la mascareta en tot moment, mantenir la distància de seguretat i seguir les indicacions dels ajudants reials.

Es recupera la Cavalcada Reial

La principal novetat d’aquest any és que torna la recepció oficial a l’Ajuntament i la Cavalcada Reial. El dimecres 5 de gener, a les 18 h els Reis Mags sortiran del parc de Can Rius per dirigir-se a la Casa de la Vila, on es durà a terme la recepció oficial de l’Ajuntament. D’aquesta manera, l’alcalde els farà entrega de les claus del municipi i els Reis Mags podran saludar els calderins des del balcó de l’Ajuntament.

Posteriorment, cap a les 19 h els Reis Mags aniran cap a l’antiga presó per pujar a les seves respectives carrosses i començar al Cavalcada. En aquesta ocasió, el recorregut serà el contrari del que se seguia habitualment. És a dir, la Cavalcada començarà al carrer Major, a l’alçada de l’antiga presó, i baixarà tot el carrer fins arribar a l’avinguda Pi i Margall. Allà, seguirà tota l’avinguda fins a l’inici, a l’alçada d’El Tint, on acabarà el recorregut i ses majestats marxaran per començar repartir els regals per les cases. La previsió és que tot el recorregut es pugui fer en una hora i mitja, aproximadament.

En general, la Cavalcada serà similar a la dels anys anteriors. Tot i això, aquest any l’organització recorda que els infants han d’entregar les cartes al Parc Reial perquè no es podran entregar cartes als Reis Mags quan creuin la plaça de la Font del Lleó.

Darrera actualització: 20.12.2021 | 14:46