Caldes realitza la jornada Habitatge i Acció Climàtica: accions locals, beneficis globals

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament de Caldes du a terme una Jornada informativa sobre accions i subvencions en matèria d’Acció Climàtica impulsades des de les institucions públiques d’interès pel sector de l’Habitatge

Isidre Pineda, alcalde

Jordi Martín, regidor d'Habitatge i Acció Climàtica

Ahir l’Ajuntament de Caldes de Montbui va dur a terme una Jornada informativa adreçada als professionals dels sector de l’habitatge sobre accions i subvencions en matèria d’Acció Climàtica impulsades des de les institucions públiques. Jordi Martín, regidor d’Habitatge i Acció Climàtica, acompanyat de l’alcalde, Isidre Pineda, va ser l’encarregat d’exposar els temes de la sessió.

Un total de 25 professionals de l’habitatge, enginyers, arquitectes, aparelladors, agents de la propietat immobiliària, promotors, constructors i industrials, van acudir a la cita informativa com a actors principals perquè les accions impulsades arribin a aquelles persones que les puguin necessitar. Dirigint als possibles beneficiaris a buscar assessorament a l’Oficina d’Acció Climàtica o a l’Oficina d’Habitatge que aquest any també s’ha convertit en Oficina Rehabilitadora en conveni amb la Generalitat.

A la jornada es va informar de les 2 subvencions subjectes a Acció Climàtica, la subvenció d’autoconsum i la subvenció de rehabilitació. La primera lligada a l’autoconsum i emmagatzematge de fonts d’energia renovable, així com de la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, i la segona referent als programes d’ajuts en matèria de rehabilitació residencial que suposin una millora en l’eficiència dels edificis.

Durant la sessió també es va explicar el programa Reallotgem, iniciativa de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a la que l’Ajuntament de Caldes s’ha adherit, que cerca habitatges buits per reallotjar persones en situació d’emergència econòmica i social, incrementant el nombre d’habitatges destinats a lloguer social amb un contracte entre el propietari i la Generalitat.

Per últim, es va presentar la comunitat energètica local la CEL de Caldes, creada per impulsar la transició energètica de la vila, i es va informar de la nova línia de subvencions municipals per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Per més informació sobre cadascun dels temes tractats a la sessió informativa dirigiu-vos a l’Oficina d’Acció Climàtica o l’Oficina d’Habitatge.

 

Darrera actualització: 01.12.2021 | 10:00