Caldes reactiva les Vacances en Pau acollint un nen sahrauí

Dijous, 28 de juliol de 2022 a les 12:00

El projecte Vacances en Pau, coordinat per Caldes Solidària i finançat de l’Ajuntament, es torna a posar en marxa aquest estiu amb l’acollida d’un nen sahrauí després de l’aturada per la pandèmia

Caldes de Montbui torna a viure unes Vacances en Pau. Aquest estiu s’ha reactivat aquesta iniciativa amb l’acollida d'un nen de 9 anys que passarà les vacances a casa d’una família calderina.

L’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Cooperació i Solidaritat, Laia Cuscó, han rebut aquest dimecres a la família i al nen sahrauí que aquest estiu participen en aquesta iniciativa. La trobada també ha comptat amb la participació dels responsables de Caldes Solidària.

El projecte Vacances en Pau, que ha estat aturat durant dos anys com a conseqüència de la pandèmia, fa possible que infants sahrauís passin unes vacances en un entorn diferent del que viuen la resta de l'any, lluny del desert i dels campaments de refugiats de Tindouf. Aquesta iniciativa solidària s’organitza a Caldes de Montbui des de mitjans dels anys 90.

A tots els infants que participen en aquesta iniciativa se'ls ofereix l'accés a una atenció sanitària general i especialitzada, en cas que la necessitin. A més, serveix per apropar les famílies acollidores a la realitat del poble sahrauí.

L’entitat Caldes Solidària coordina l’acolliment de nens sahrauís a Caldes de Montbui amb la col·laboració i suport financer de l’Ajuntament de Caldes. Les despeses habituals són el bitllet d'avió dels infants, les ulleres i altres costos que es generen fruit de les revisions mèdiques que es fan als infants.

Caldes Solidària és la responsable de coordinar el projecte d'acollida a Caldes de Montbui, conjuntament amb ACAPS i el Front Polisari. En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta iniciativa és, d’una banda, posar en pràctica la solidaritat entre pobles a través de l’acollida dels infants i, d’altra banda, seguir posant de relleu la realitat i les dificultats en què viu el poble sahrauí.

Darrera actualització: 28.07.2022 | 13:59