Caldes planta un ametller per la iniciativa #UnÁrbolPorEuropa

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 13:00

Caldes planta un ametller al Parc de l’Ametller i se suma així als més de 450 municipis de l’estat espanyol que s’ha adherit a la campanya #UnÁrbolPorEuropa

Aquest matí s’ha plantat un arbre al Parc de l’Ametller en el marc de la campanya #UnÁrbolPorEuropa. La iniciativa, que ja ha sumat més de 450 municipis de l’estat espanyol (una quarante4na a Catalunya), ja ha aconseguit plantar més de 9.000 arbres a Espanya. En el cas de Caldes de Montbui, s’ha optat per plantar un ametller. L’arbre s’ha plantat al Parc de l’Ametller per substituir l’ametller que es va haver de retirar el 2019.

La regidora d’Europa i Projecció Exterior, Núria Carné, ha estat l'encarregada de plantar l'arbre i destaca la importància de donar visibilitat a totes les accions contra el canvi climàtic, per petites que siguin.

La iniciativa #UnÁrbolPorEuropa va néixer el desembre del 2019 durant la celebració de la COP25, Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic que es va fer a Madrid. En aquell context, l’associació juvenil Equipo Europa, amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, va engegar aquesta campanya amb l’objectiu de que els municipis adherits plantessin al menys un arbre abans del Dia Mundial del Medi Ambient del 2020. La pandèmia però, va paralitzar completament la campanya. Ara s’ha reactivat i el nou objectiu que s’han fixat els impulsors de la iniciativa és aconseguir el màxim nombre d’arbres plantats abans del 5 de juny del 2021, el Dia Mundial del Medi Ambient.

El manifest #UnÁrbolPorEuropa fixa com a prioritats: augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local; fomentar la col·laboració entre les autoritats locals i la societat civil, i en especial la joventut, a l’hora de promoure el desenvolupament sostenible; i finalment, reconèixer el paper fonamental del jovent en l’assoliment de la sostenibilitat local, ja que el seu interès en el desenvolupament sostenible, la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la conservació ecològica s’ha fet patent en el darrer any.

Darrera actualització: 26.04.2021 | 13:01