Caldes i Saint-Paul-lès-Dax celebren el Dia d’Europa conjuntament caminant per apropar els pobles agermanats

Dilluns, 3 de maig de 2021 a les 15:00

#sumemKM és una activitat esportiva oberta a tota la ciutadania amb l’objectiu de sumar, durant una setmana, els 514 quilòmetres de distància entre els dos municipis amb caminades fins la Torre Roja

Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax celebren el Dia d’Europa caminant en una activitat conjunta. La iniciativa, batejada com “SumemKM” té com a objectiu apropar simbòlicament els dos municipis agermanats sumant els 514 quilòmetres que els separen. Per això, del 9 al 16 de maig, es proposa anar caminant fins la Torre Roja des de la zona esportiva de l’altra banda de la riera. Cada participant sumarà així els 6,4 quilòmetres que hi ha de recorregut d’anada i tornada des de la plaça de Saint-Paul-lès-Dax (situada davant de l’Escola El Farell i el pavelló esportiu municipal de Les Cremades) fins a dalt de les restes del poblat íber.

Núria Carné, regidora d'Esports, Europa i Projecció Exterior, presenta la iniciativa "Sumem Km".

Pau León, president de l'Associació Amics d'Europa, sobre la iniciativa "Sumem Km".

L'alcalde Isidre Pineda recorda la importància dels agermanaments amb altres municipis per Caldes de Montbui.

Aquesta activitat té com a objectiu celebrar el Dia d’Europa i apropar els veïns d’aquests municipis i parteix de la proposta del comitè d’agermanament francès. Amb aquesta activitat conjunta es vol enfortir encara més el lligam d’aquest agermanament, després d’haver patit, com en tots els àmbits, l’aturada de les relacions físiques o dels viatges com a conseqüència de la Covid-19.

Els veïns de Saint-Paul-lès-Dax celebren cada any el Dia d’Europa dedicant tota una setmana a aquesta efemèride. Enguany, convidaran també a la serva ciutadania a sumar els quilòmetres que separen el seu municipi termal del nostre. En el seu cas, ho faran fent un recorregut de 2,5 quilòmetres que voreja el Lac de Christus, al centre d’aquesta localitat.

 

Com participar?

Del 9 de maig (Dia d’Europa) fins el dia 16 de maig, totes aquelles persones que vulguin participar en aquesta iniciativa i sumar quilòmetres han de fer-se una foto en algun moment del recorregut fins a la Torre Roja o bé enviar una fotografia del registre dels quilòmetres fets. La imatge ha de servir per demostrar que s’ha fet a peu el recorregut sencer o una part del recorregut amb el quilometres que s’hagin fet. Per tal de comptabilitzar els quilòmetres d’aquella persona (o grup de persones), cal publicar la imatge a Instagram amb l’etiqueta #sumemKM i/o #SPLDCaldes i mencionar @esportscaldesm o bé enviar-la al mail de la regidoria d’Esports: esports@caldesdemontbui.cat.

Hi pot participar tothom, dins de les seves possibilitats. No és necessari fer tot el recorregut per comptabilitzar els quilòmetres. Només el fet de caminar un tram del camí ja servirà per sumar-se a la iniciativa. Això sí, sempre i quan es faci la fotografia corresponent i es comparteixi.

Un cop acabat el termini, se sumaran els quilòmetres fets entre tots els participants i l’objectiu és arribar simbòlicament als 514 que separen geogràficament els dos municipis.  

 

Els ambaixadors de l’esport local se sumen a la iniciativa

La campanya “Sumem Km” compta també amb la participació d’alguns dels ambaixadors de l’esport local. Alguns dels esportistes del municipi han fet arribar vídeos de suport a la iniciativa en què conviden als veïns que sumin quilòmetres per apropar Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax. Vanessa Olmos, Jordi Torrejón, Elna Francès o Anna Puig són alguns dels que demanaran que del 9 als 16 de maig els interessats sumin quilòmetres fent part o tot el trajecte fins a la Torre Roja. Aquest vídeos promocionals es distribuiran a través de les Xarxes Socials durant els propers dies.

 

Una nova placa identificarà els agermanaments

Paral·lelament, coincidint amb la celebració del Dia d’Europa s’ha instal·lat una nova placa per anunciar els pobles amb els quals està agermanat Caldes de Montbui. El nou rètol s’ha situat a l’entrada sud del municipi (l’entrada per la zona del Tint) i recorda l’agermanament amb la vila francesa de Saint-Paul-lès-Dax i el municipi alemany de Taunusstein. Recordem que fa 32 anys de l’agermanament de Caldes de Montbui amb la localitat alemanya i que l’any que ve es compliran 10 anys de l’agermanament amb el municipi francès.

 

Caldes participa a la campanya #UnÁrbolPorEuropa

També emmarcat en els actes per commemorar el Dia d’Europa, el passat dilluns 26 d’abril l’ajuntament de Caldes va plantar un Ametller al Parc de l’Ametller en el marc de la campanya #UnÁrbolPorEuropa. La iniciativa, que ja ha sumat més de 450 municipis de l’estat espanyol, una quarantena a Catalunya, ja ha aconseguit plantar més de 9.000 arbres a Espanya. L’objectiu de l’acció és donar visibilitat a totes les accions contra el canvi climàtic, per petites que siguin, tal com va explicar la regidora d’Europa i Projecció exterior, Núria Carné.

Darrera actualització: 03.05.2021 | 15:15