Caldes ha viscut un Sant Jordi realment especial

Diumenge, 26 d'abril de 2020 a les 00:00

Aquest any les cases han estat el nou escenari de la celebració de Sant Jordi, i malgrat que les places i carrers estaven buits, la llegenda s'ha continuat explicant de formes ben diferents

A través del hashtag #SantJordiCaldes, el qual ha permès interactuar a més de dos mil persones, calderines i calderins s'han trobat des de casa per viure aquest Sant Jordi especial. Hem descobert els avis de la Residència Santa Susanna amb les seves roses, balcons engalanats amb castells, princeses, dracs, roses i llibres. Sant Jordi, com sempre, ha permès que la cultura i l'art s'expressi, i malgrat el confinament, la pintura, la música, la bellesa d'una fotografia i els dolços, entre altres imatges, han explicat com s'ha viscut aquest Sant Jordi.

Una quarantena de persones han aprofitat per gaudir de la cantata participativa de l'EMM Joan Valls interpretada anys anteriors, La vaca Florinda. Si encara no l'heu pogut veure la teniu en aquest enllaç https://youtu.be/3RP2I6sOva4.

Els més petits han rebut propostes de les escoles bressol per escoltar la llegenda, amb la col·laboració de pares, mestres i col·laboradors habituals. A través d'aquests enllaços podeu veure algunes d'aquestes propostes.
https://www.youtube.com/watch?v=_UsQYpf1XB0&feature=youtu.be
https://agora.xtec.cat/ebmgegantdelpi-caldes/

Els joves de Caldes han participat activament d'aquest Sant Jordi amb les propostes que joventut i educadors de carrer els han fet arribar. L'equip està molt satisfet i content per l'acolliment de la llegenda de Sant Jordi, La sanitària Jordina, el coronavirus i l'avi Jaume, tant és així que ja hi ha algunes joves apuntades a la nova proposta que ens preparen.

També es van publicar els guanyadors del «Mira en positiu», organitzat pels educadors de carrer, el concurs de creacions breus per Sant Jordi. Felicitats a tots ells! A @educadorscaldes trobareu les creativitats dels tres premis.

1r premi: Laia Farràs, amb el relat «Avui sóc Lliure»
2n premi: Berta Mirón, cantant la cançó «Salté-Anne Lukin»
3r premi: Marc Fernández, amb el dibuix «Matem al coronavirus»

La Biblioteca ha organitzat l'activitat familiar «Anima't» el concurs de relats curts i il·lustrats al moment. Els infants de 3 a 14 anys van enviar a través de les xarxes socials o per mail els seus microcontes. Felicitem la Bruna Ramoneda Marín, amb el conte "L'ocell màgic", i l'Aina Rodríguez , amb el conte "Les ulleres d'en Nil", guanyadores del concurs. Els podeu veure a @bibcaldesm i https://www.facebook.com/BibliotecadeCaldesdeMontbui.

La Biblioteca us recorda que encara podeu participar en el Pintapunt, el concurs de punts de llibre de la Biblioteca de Caldes de Montbui que enguany arriba a la seva vintena edició. A causa de l'estat d'alarma decretat, el període de presentació i l'entrega de premis s'allarguen fins que tornem a la normalitat del servei. Més informació en aquest ENLLAÇ

I per acabar, si voleu, encara podeu consultar a les xarxes socials de la Biblioteca les recomanacions de lectures que han fet, per a petits i grans, per gaudir durant aquests dies.

Darrera actualització: 26.04.2020 | 11:36