Caldes ha estat l’escenari de més d’una vintena de rodatges en l’última dècada

Dilluns, 19 de juliol de 2021 a les 10:00

Més d’una vintena de sèries, anuncis i pel·lícules han tingut com a escenari algun espai públic de Caldes de Montbui, com l’antiga escola del Carme, la plaça de la Font del Lleó o Can Rius

La sèrie “Moebius” de TV3 és l’exemple més recent del potencial cinematogràfic de Caldes de Montbui. En l’última dècada, s’han rodat més d’una vintena de produccions al municipi. En concret, des del 2007 fins aquest 2021 s’han rodat 23 produccions en algun espai públic de la localitat. Aquest recompte inclou des de escenes de pel·lícules, sèries o anuncis i només es tenen en compte aquelles gravacions que han hagut de demanar algun tipus d’autorització de l’Ajuntament per fer-se en un espai públic. És a dir, no estan comptabilitzades les gravacions que s’han fet en espais privats o en zones en què no ha estat necessària l’autorització municipal. El fet més destacat és que, tot i la pandèmia, s’han pogut tirar endavant alguns dels rodatges previstos.

Caldes de Montbui, municipi associat a Catalunya Filmcommission, ha fet una aposta per donar suport a la indústria audiovisual catalana, facilitant al màxim la utilització de les localitzacions del municipi. La darrera acció en aquest sentit va ser l’eliminació de la imposició de taxes específiques per a rodatges, una mesura aprovada l’any 2020.

Sèries

La sèrie més recent ha estat “Moebius”, una coproducció de Veranda TV i TV3 en què Caldes de Montbui s’ha convertit en l’escenari on s’ha desenvolupat tota la trama. Això sí, a la ficció s’ha transformat en el municipi de La Farga. Al mateix temps, també s’ha estrenat la sèrie “Maricón perdido”, una producció del Terrat on apareixia l’antiga escola del Carme. Els rodatges de totes dues sèries van coincidir en el temps i, tot i la pandèmia, es van dur a terme el novembre del 2020.

Al febrer del 2019 es van rodar algunes escenes de la sèrie “Imparables” de Brutal Media al carrer Rector Alemany i el juliol del 2017 el Centre de Ioga Ashram va ser l’escenari d’algunes de les escenes de la sèrie “Fèlix”, produïda per Impossible Films.

Encara en el capítol de sèries, les sèries de TV3 “El crack” i “Nit i dia” també van passar en algun moment per Caldes de Montbui. En concret, el setembre del 2016 els protagonistes de “El crack” van visitar el Balneari Broquetes, mentre que un any abans, l’octubre del 2015, es rodaven algunes escenes de la sèrie “Nit i dia” a la pastisseria Sant Antoni i a la carretera d’El Farell.

Prèviament, entre el setembre i l’octubre del 2010 el municipi també va ser escollit per la productora de la sèrie d’Antena 3 “Gavilanes”. En aquest cas, l’escenari escollit va ser la plaça de l’Església i el carrer Font i Boet. Finalment, els responsables de la mini sèrie “Barcelona, ciutat neutral” van rodar algunes escenes al Safareig de la Portalera. 

Pel·lícules

Pel que fa als llargmetratges, destaquen les que es van gravar el 2012. D’una banda, “Una pistola en cada mano”, dirigida per Cesc Gay on apareixien alguns espais de l’entorn del municipi. Va ser guardonada en l'edició dels Premis Gaudí de 2012 com a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió i millors actors secundaris per Eduard Fernández i Candela Peña. El mateix any es va gravar també la pel·lícula “Volare”, dirigida per Joaquim Oristrell i interpretada per Joel Joan, Ramon Madaula, Úrsula Corberó o Dolo Beltrán, entre altres.

El maig del 2011 a l’antic Balneari de Can Rius es van rodar escenes de la pel·lícula “Experiencia Paranormal 3D”. Dirigida per Sergi Viszcaíno, va ser la primera pel·lícula de terror espanyola que es va rodar en 3-D. En el mateix espai, però l’octubre del 2007, es va rodar part de la pel·lícula “El Mirall”, dirigida per Álex Sampayo i protagonitzada per Leticia Dolera.

El 2009 es van gravar a Caldes de Montbui diverses escenes de la pel·lícula “Los ojos de Júlia”, dirigida per Guillem Morales i produïda per Guillermo del Toro. Protagonitzada per Belen Rueda i Lluís Homar, apareixen imatges del carrer Major, de la plaça de la Font del Lleó i del Balneari Broquetas. Es va convertir en la pel·lícula espanyola que més va recaptar durant el 2010. 

Anuncis

En l’última dècada Caldes ha estat l’escenari d’una gran varietat de marques alhora de gravar els seus anuncis. Per exemple, al municipi s’han gravat els espots de “Euromillones”, “Volvo”, “British Airways” o de les “Càmeres Canon”, entre molts d’altres.

Darrera actualització: 14.07.2021 | 11:54