Caldes exerceix d’amfitrió en una nova cita del “Cicle de passejades de la gent gran”

Divendres, 6 d'abril de 2018 a les 13:00

El passat 4 d’abril la gent gran activa calderina va passejar pels entorns de la vila termal amb els seus companys de grup procedents de Martorell, Mediona i Manresa

Els grups de caminaires van ser rebuts per la regidora d’Acció social, Igualtat d’Oportunitats i Gent Gran, Maria Pilar Aznar, i van encetar el recorregut per l’entorn natural del municipi que els portaria a la Torre Roja, entre d’altres racons emblemàtics.

Enguany un tram del recorregut del “Cicle de passejades de la gent gran” es va veure alterat a resultes de les obres que s’estan duent a terme a la plaça de la vila. De forma alternativa, es va cobrir un tròs del tram del Camí Orbital, des dels banys públics, ubicats a darrera de l’església, fins al pont Romànic.

La jornada va transcórrer sense entrebancs amb el suport de la Policia Local, Protecció Civil i Agents Rurals. Entre els 152 participants de l’activitat, s’hi trobava l’alcalde de Mediona, Servand Casas, que va disfrutar de la caminada junt als seus conciutadans de municipi.

La de Caldes va ser l’última cita de la temporada del “Cicle de passejades de la gent gran”, que tindrà l’acte de cloenda els dies 16 i 17 de maig a la població veïna de Palau-solità i Plegamans.

Enguany el programa compta amb un total de 67 municipis i Caldes de Montbui és fidel a la convocatòria des del curs 2003/2004. Actualment, els calderins acostumen a fer un grup estable d’uns 55 caminaires.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 09.05.2018 | 11:58