Caldes és un dels 161 municipis on s’aplica el toc de queda per l’elevada incidència de la pandèmia

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 13:00

Entren en vigor noves restriccions per frenar l’expansió de la pandèmia. Caldes de Montbui és un dels 161 municipis catalans on s’aplica el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada

Caldes de Montbui és un dels 161 municipis on la Generalitat aplicarà el toc de queda per limitar la mobilitat nocturna, després de l'autorització del TSJC. En la pràctica, la mesura implica la prohibició de moure’s entres la 1 i les 6 de la matinada durant els propers 7 dies. Una limitació que es revisarà al cap d’una setmana tenint en compte l’evolució dels contagis en cada un dels municipis afectats.

Els 161 municipis afectats per aquesta mesura són els de més de 5.000 habitants que tenen una incidència acumulada del Covid igual o superior als 400 contagis per cada 100.000 habitants els últims set dies. La restricció també inclou alguns municipis que envolten les poblacions amb aquesta incidència per evitar la propagació del virus.

Paral·lelament, el divendres 16 de juliol han entrat en vigor noves mesures per controlar l’evolució de la pandèmia i aturar l’expansió de la variant Delta de la covid-19. La principal mesura és l’obligació de tancar tot tipus d’activitat a les 0.30 h. Aquesta mesura afecta totes les activitats, com ara les culturals, la restauració, l’oci nocturn, les celebracions religioses —com ara casaments—, el repartiment i servei a domicili o els comerços de 24 hores. En queden exempts, només, els serveis de restauració de les àrees de servei de les grans vies de comunicació. També obliga els municipis a tancar els espais públics a les 0.30 h. Això inclou les places, els parcs i les platges.

Les noves mesures també limiten les reunions a un màxim de 10 persones. També es prohibeix menjar i beure al carrer. Per impedir que es facin botellons i trobades de grups al carrer o en llocs com places, parcs i platges, també queda prohibit menjar i beure a la via pública.

Als bars i restaurants es pot atendre els clients a la barra, respectant la distància de seguretat d'1,5 metres. A l'interior l'aforament màxim és del 50%, i les taules, separades 2 metres, poden ser de màxim 6 persones. A més, s'ha de garantir que hi hagi ventilació. A l'exterior no es limita l'aforament, però també cal una separació de 2 metres entre taules, que poden ser de 10 persones màxim, excepte si són convivents.

Pel que fa a les activitats culturals, als concerts i festivals, tothom haurà d'estar assegut mantenint distàncies. El requisit d'estar assegut i mantenint distància també s'aplica a les activitats de cultura popular i tradicional. A més, l'aforament máxim ha de ser del 70%, amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió.

Aquestes noves mesures se sumen a les que van entrar en vigor el 9 de juliol i que, a grans trets, ja van suposar el tancament de l'oci nocturn en espais interiors.

Darrera actualització: 16.07.2021 | 13:39