Caldes es prepara per Encendre el Nadal i posar l’olla a bullir

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 15:00

Aquest divendres Caldes donarà el tret de sortida al Nadal amb la inauguració del Mercat de Nadal i l’encesa de la il·luminació dels carrers. També s’encendrà el foc de l’olla més gran de Catalunya

Divendres 26 de novembre Caldes de Montbui encén el Nadal. A partir de les 18h es farà l’acte oficial d’encesa de l’arbre de Nadal ubicat a la plaça de la Font del Lleó. Els infants encarregats de prémer el botó per encendre les llums han estat els guanyadors del sorteig entre tots els participants a la campanya organitzada per Shop in Caldes.

L’acte d’encesa de l’arbre de Nadal coincidirà també amb l’estrena del nou format de Mercat de Nadal i amb la posada en marxa de la megafonia i de la il·luminació nadalenca instal·lada a diferents carrers del municipi. Tot seguit s’encendrà el foc de llenya que ha de fer bullir el brou termal de Nadal a l’olla més gran de Catalunya. A les olles petites hi haurà una mostra de caldo termal que ja es repartirà entre els assistents.

Un nou concepte de Mercat de Nadal

La 35ena edició s’inspira en el concepte més nòrdic de mercats nadalencs, que dura més dies i que manté la singularitat que el fa únic: el brou termal. Entre el 26 i el 28 de novembre i del 3 al 8 de desembre, la plaça de la Font del Lleó i els carrers de l’entorn serà l’epicentre del mercat amb una cinquantena de parades i activitats.

La principal novetat seran les casetes de fusta que acolliran parades de temàtica nadalenca i artesana de proximitat a la plaça de la Font del Lleó i parades d’alimentació i brocanteria a la plaça de l’Església. El carrer Forn no acollirà parades per evitar aglomeracions i s’habilitarà un espai destinat a entitats locals al carrer del Pont.

El programa d’activitats inclourà tallers i actuacions infantils i familiars concentrats a la plaça de Can Rius amb propostes tots els dies de mercat. A més, enguany es farà el tradicional Caga Tió dues vegades, el diumenge 28 de novembre i el diumenge 5 de desembre.

Durant els dies de Mercat de Nadal, no es podrà circular pels carrers: del Pont, del Forn, de Barcelona, de Roma, de la Muralla, plaça de la Font del Lleó i plaça de l’Església. De manera excepcional al carrer de Roma, de la Muralla i la plaça de l’Església es permetrà accedir als aparcaments particulars. Així mateix, al carrer de Barcelona es permetrà l'entrada i sortida dels pàrquings privats, des de la plaça de l'Església, convertint la circulació per aquest carrer en un doble sentit provisional durant els dies i l’horari de la Fira.

Més de 10.000 litres de brou termal

L’olla gegant, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de caldo. L’objectiu és fer-la bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat i repartir uns 10.000 litres de caldo al llarg de tots els dies de Mercat. Els visitants podran degustar la verdura i la carn d’olla de la cocció del brou calderí o adquirir una ampolla de brou termal envasat, amb la marca del Mercat (a la venda al Museu Thermalia).

Thermalia repartirà el brou embotellat

Les botelles amb el brou termal es podran obtenir a Thermalia, Oficina de Turisme. EN aquesta ocasió es repartiran amb una bossa de Shop in Caldes, a canvi de presentar tres tiquets de compra en comerços locals i de proximitat. Els envasos es podran començar a recollir a partir del 26 de novembre i fins esgotar existències. A més, aquest any també es podran adquirir tasses amb la imatge del Mercat a Thermalia.

Distribució de la il·luminació nadalenca

L’enllumenat de Nadal dels carrers serà bastant similar a la de l’any passat, que ja va augmentar el nombre d’espais de forma significativa. Així, les llums s’instal·laran a les principals avingudes i eixos comercials del nucli urbà, així com a les entrades del municipi i dels barris interurbans. L’Ajuntament assumeix el cost d’aquesta il·luminació, que supera els 21.000 euros.

La distribució de la il·luminació és la següent:

-       Plaça Font del Lleó

-       Carrer del Forn

-       Plaça de l’Església

-       Carrer d’Asensi Vega

-       Carrer Major (des de la plaça de l’Angel fins al carrer Bigues)

-       Avinguda de Pi i Margall (des del carrer Major fins a l’entrada de la zona del Tint)

-       Avinguda de Josep Fontcuberta (des de plaça Lluís Companys fins la plaça de l’Oli)

-       Avinguda de Josep Fontcuberta (entre la rotonda amb el carrer Avel·lí Xalabarder i la cruïlla amb el carrer Joaquim Jorba fins el final de la zona comercial)

-       Carrer de Montserrat (des d’avinguda Pi i Margall fins al carrer Avel·lí Xalabarder)

-       Carrer de Lleida (entre el carrer Avel·lí Xalabarder i l’avinguda Fontcuberta)

També s’ha instal·lat il·luminació nadalenca a l’entrada del municipi per la C-59, a la rotonda fins a la plaça Lluís Companys, a l’entrada pel passeig del Remei fins l’avinguda del Puigdomí, a la plaça de l’Ú d’Octubre, a la cruïlla del carrer de Sant Pau amb el carrer de Santa Teresa i als accessos dels barris interurbans: Saulons, Font dels Enamorats, El Farell, Can Valls-Torre Negrell, Lledoners-Can Regassol i Can Maspons.

La megafonia arriba també a l’avinguda Josep Fontcuberta

El tret de sortida per engegar les llums es farà a través de Ràdio Caldes, i es podrà seguir també per la megafonia que s’instal·larà als principals eixos comercials del municipi. De fet, a partir de l’encesa de llum la megafonia també iniciarà l’ambientació musical dels carrers.

Aquest any s’ha ampliat els carrers que disposaran de megafonia durant les festes de Nadal i també sonarà a l’avinguda Josep Fontcuberta. Els horaris de funcionament serà de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

La megafonia es posarà en funcionament el divendres 26 de novembre a les 18 h i estarà activada fins les 20 h. També sonarà l’ambientació musical coincidint amb els dies del Mercat de Nadal. Això és el cap de setmana del 27 i 28 de novembre, i el cap del 3 al 8 de desembre. Més enllà del Mercat, es tornarà a activar el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre, que és un dels festius d’obertura comercial autoritzada. I, a partir del 17 de desembre ja sonarà cada dia fins el 5 de gener al vespre, vigília del Dia de Reis.

Els dies 29 i 30 de novembre i l’1 i 2 de desembre la megafonia no estarà en funcionament. Tampoc funcionarà el 9 i 10 de desembre. 

Darrera actualització: 23.11.2021 | 14:58