Caldes entra a formar part del projecte “Equipaments 2030: responsables i educadors”

Dijous, 6 d'octubre de 2022 a les 11:00

El projecte “Equipaments 2030: responsables i educadors”, que aplega 268 municipis, està impulsat per la Diputació de Barcelona i s’ha presentat en el marc de jornada “Equipaments de futur, horitzó Agenda 2030”

La 1a tinenta d’alcaldia i regidora d'Esports, Núria Carné, ha participat aquest dimarts a la jornada “Equipaments de futur, horitzó Agenda 2030” que ha tingut lloc al paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona organitzada per l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona i en el marc de la qual s’ha presentat el projecte “Equipaments 2030: responsables i educadors” que impulsa l’ens provincial per donar suport als equipaments públics del futur; que han de ser més sostenibles, més oberts i més inclusius.

Caldes és un dels 268 municipis que formen part d’aquest projecte que promou que els 6118 equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut puguin arribar a ser edificis i instal·lacions accessibles, igualitaris i sostenibles, d’acord amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i fent partícips les persones usuàries que prenen part de les seves iniciatives. El projecte ha de contribuir a convertir aquests equipaments en l’epicentre de la transformació social i la transformació de valors.

Els 11 municipis participants de la jornada han estat els primers en rebre el distintiu del projecte que aplega en total 268 poblacions de la demarcació de Barcelona.

Caldes exposa el “Decàleg de valors en l’esport”

La participació de Caldes a la jornada ha anat de la ma de la regidora Núria Carné que ha explicat l’experiència de l’elaboració del “Decàleg de valors en l’esport” al municipi l’octubre del 2020. En aquest sentit Carné ha explicat com i perquè des de l’Ajuntament es va impulsar un Decàleg de valors en l’esport adreçat tant als clubs com als i les esportistes i a l’afició. Un document que recull 10 principis sobre la convivència i el respecte que ha d’acompanyar i presidir l’activitat esportiva.

L’objectiu del decàleg va ser treballar els valors que es poden inculcar amb la pràctica esportiva des de qualsevol agent, i l’acció es va emmarcar en el programa d’accions pedagògiques en l’esport anomenat “L’esport que bull”, engegat el gener del 2019. El respecte, la convivència, gaudir de l’esport i créixer d’una manera saludable i equilibrada, són alguns dels valors més rellevants implícits en l’esport, i que es van plasmar en el decàleg. Per elaborar-ne els continguts, l’Ajuntament va fer una crida a entitats esportives.


 

Darrera actualització: 06.10.2022 | 14:16

Imatges