Caldes Emprèn, el Centre d’Iniciatives Empresarials, funciona al 100% de la seva capacitat amb 18 empreses instal·lades

Dimarts, 7 de març de 2023 a les 14:00

El Centre d’Iniciatives Empresarials - Caldes Emprèn ocupa, per primera vegada, la totalitat d’espai de l’equipament. Actualment hi ha 18 empreses instal·lades que donen feina a 49 persones

El Centre d’Iniciatives Empresarials – Caldes Emprèn ha començat el 2023 amb el cartell de “complet”. L’any passat es va ocupar el 100% de la capacitat per acollir empreses i iniciatives empresarials. És la primera vegada que aquest equipament assoleix el màxim de la seva capacitat i constata la recuperació de l’activitat econòmica i empresarial després de la pandèmia.

Actualment hi ha 18 empreses instal·lades en els 682 m2 d’espai del que disposa aquest equipament municipal. En concret, n’hi ha 4 a les naus de 85 m2, 10 estan ubicades als espais mòduls d’entre 14 i 32 m2 i 4 més estan funcionant en modalitat de domiciliació, que els permet disposar d’un espai d’ús puntual de 26 m2. Caldes Emprèn també disposa d’un espai de coworking de 26 m2, una sala de presentacions de 100 m2, sales de reunions i espai de menjador pels treballadors.

En el terreny laboral, això implica que entres les diferents empreses un total de 24 persones treballen directament al Centre d’Iniciatives Empresarials. SI es tenen en compte les resta de persones que treballen també per aquestes empreses però no directament en aquest equipament la xifra frega les 50 persones ocupades.

Els projectes i iniciatives empresarials que actualment hi ha instal·lats a Caldes Emprèn són: indústria tèxtil, reaprofitament de residus industrials, distribució de begudes artesanes, construcció i obres, assessorament i gestió empresarial, disseny i edició de llibres, serveis de psicologia, estudis de mercat, disseny de moda, distribució de materials elevadors, comunicació i imatge, estructures metàl·liques, repartiment de menjar a domicili, transport, serveis de videovigilància, serveis tecnològics a l’àmbit d’internet, i disseny i màrqueting.

Una incubadora empresarial d’èxit

Des de la posada en funcionament del Centre d’Iniciatives Empresarials, el 2012, han passat per aquest equipament un total de 47 empreses en les diferents modalitats que s’ofereix. De les 29 empreses que han passat pel CIE i ja no hi són, el 68,9% de les activitats continuen en funcionament. De fet, 1 de cada 5 d’aquestes empreses, es a dir, el 20,7% van marxar perquè havien crescut i necessitaven més espai del que podien disposar en aquest equipament. Tan sols 9 activitats no continuen en funcionament actualment per motius diversos. Per manca de viabilitat econòmica del projecte, per problemes entre els socis, o bé, per impossibilitat de dedicació per part dels promotors en tenir més projectes.

El Centre d’Iniciatives Empresarials – Caldes Emprèn té com a objectiu acollir persones emprenedores i donar suport a les activitats professionals i empresarials del municipi, a través de la cessió de l'ús temporal de mòduls d'oficines, espai de coworking, naus industrials de petita dimensió, servei de domiciliació o facilitant l’ús puntual de sales de reunions o de despatxos.

Poden accedir-hi projectes empresarials de nova i recent creació, en la modalitat de Viver d’Empreses, o empreses que independentment de la seva antiguitat necessiten un espai on consolidar-se o créixer, en la modalitat de Centre d’Empreses. Poden ser activitats industrials o de distribució o serveis, i poden accedir a les diferents modalitats que s’ofereixen. El temps d’estada és d’un màxim de 4 anys. Els preus varien en funció de la modalitat i la tipologia d’espai.

Per accedir a fer ús d’aquest equipament, cal presentar la documentació acreditativa de l’empresa o projecte emprenedor i una memòria explicativa que servirà per avaluar la seva viabilitat tècnica i econòmica i puntuar el projecte en el procés de atorgament dels espais disponibles. Aquestes empreses, poden comptar amb l’acompanyament i assessorament del Servei de Suport a l’Emprenedoria que ofereix La Piqueta per preparar el pla de viabilitat del projecte.  

Atesa la singularitat del Centre d’Iniciatives Empresarials com a plataforma per al creixement de les empreses, hi ha un moviment continuat d’usuaris. Per això, hi ha una rotació constant que permet admetre nous projectes empresarials. En cas d’estar interessats i no haver-hi cap vacant, es pot entrar a formar part de la llista d’espera.

Per amés informació, es pot contactar amb Caldes Emprèn o el Servei d'Empresa a través de correu electrònic (caldesempren@caldesdemontbui.cat, serveiempresa@caldesdemontbui.cat), al telèfon 93 865 56 17, o bé al mateix Centre d’Iniciatives Empresarials, al carrer Garraf 19, del Polígon Industrial La Borda.

Darrera actualització: 07.03.2023 | 14:12