Caldes de Montbui serà capital catalana dels Tres Tombs 2023

Dilluns, 9 de gener de 2023 a les 15:10

La Proclamació de Caldes de Montbui com a Capital dels Tres Tombs de Catalunya tindrà lloc en el marc de la presentació de les festes gremials dels 150 anys de la Facultat de Sant Antoni Abat de Caldes

La presentació de les festes gremials dels 150 anys de la Facultat de Sant Antoni Abat del municipi tindrà lloc aquest dijous 12 de gener al Casino de Caldes, en un acte, coorganitzat per la Federació Catalana dels Tres Tombs, la Facultat de Sant Antoni Abat de Caldes de Montbui i l’Ajuntament, on es proclamarà la Capital dels tres Tombs de Catalunya el 2023.

L’acte constarà de diferents parlaments, on cal destacar el de la pregonera escollida per la Federació Catalana dels Tres Tombs, la Sra. Vicenta Pallarès, Creu de Sant Jordi 2015.

Aquest serà el tret de sortida a un seguit d’actes i activitats que inclouen, a més de la passada dels Tres Tombs el proper diumenge 22 de gener, actes i exposicions de difusió de la tradició dels Tres Tombs a casa nostra, fins a la cloenda el dia 7 de maig que serà la Trobada Nacional dels tres Tombs que es celebrarà al municipi.

La Trobada Nacional té lloc cada any, des del 1998, en un dels pobles associats i té com a objectiu ser l’acte central en el que hi participen la majoria de les associacions que han fet les passades dels Tres Tombs a Catalunya.

A modus de gran Festa Major dels Tres Tombs, la Trobada Nacional reuneix en una sola jornada els millors traginers i tragineres, carruatges, cavalls, egües, bous i mules del nostre país en una demostració històrica de la festa, de les tradicions i de la realitat traginera i des de l’any 2020 és la cloenda dels actes de la Capitalitat Catalana dels Tres Tombs.

Darrera actualització: 09.01.2023 | 16:33