Caldes de Montbui renova un any més el segell de qualitat turística Biosphere per l’aposta pel turisme sostenible

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 00:00

L’Oficina de Turisme de Thermalia renova el distintiu Biosphere Sustaintable Lifestyle 2022 que reconeix l’aposta per la sostenibilitat turística i se suma al segell Safe Travels com a destí segur

Thermalia Oficina de Turisme i l’Ajuntament de Caldes de Montbui han renovat el segell Biosphere Sustainable Lifestyle 2022 pel seu compromís amb la sostenibilitat turística. En concret, Caldes ha rebut un doble reconeixement: un com a Oficina de Turisme i un altre com a Destinació Turística que implica la gestió que fa tot l’Ajuntament en relació amb l’àmbit turístic (medi ambient, sostenibilitat, gestió de residus, aigua, territori, etc).

Biosphere és una certificació pionera, basada en els 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides) integrats en l’Agenda 2030, que reconeix les bones pràctiques en els àmbits de gestió sostenible, conservació mediambiental, protecció cultural, desenvolupament socioeconòmic i satisfacció al client. El responsables de validar aquest reconeixement de l’Institut de Turisme Responsable (IRT) són la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç.

La renovació del segell Biosphere s’ha aconseguit tot i l’augment de les exigències. En el cas de Caldes, ha suposat la posada en marxa de la botiga online del museu (botiga d’arts i productes típics), la potenciació dels paquets turístics que s’ofereixen des de l’Oficina de turisme, l’edició dels plànols de rutes de cicloturisme en altres idiomes i la instal·lació de tòtems informatius als punts principals de la població per anunciar les activitats més destacades que s’organitzen a la població.  A més, s’han incrementat la realització de cursos de formació per millorar les tècniques d’atenció al visitant, la sensibilització en l’aplicació de criteris de la sostenibilitat i la gestió de xarxes socials, entre d’altres.

Paral·lelament, Caldes de Montbui manté el segell de Safe Travels, promogut per The World Travel & Tourism Council (WTTC) que identifica les destinacions on les persones poden viatjar de manera segura. Aquesta certificació dóna la garantia que els espais que visiten els turistes han pres mesures sanitàries i d’higiene marcades pels estàndards i protocols globals, per prevenir el contagi per Covid19. Aquest segell compta amb el suport de l’Organització Mundial de Turisme de Nacions Unides (OMT) i dels Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC).

Darrera actualització: 09.02.2023 | 12:04

Imatges