Caldes de Montbui, referent internacional de formació professional en termalisme

Divendres, 1 d'abril de 2022 a les 12:00

Caldes presenta el GFGS de Termalisme i Benestar a la Fira Connecta’t a l’FP de Sabadell i anuncia la participació en el projecte Europeu Stride 4 Stride com a model de formació en el sector termal

L’Institut Manolo Hugué, l’Associació Balneària de Catalunya i l’Ajuntament de Caldes de Montbui participen aquests dies, i fins al 2 d’abril, en la  Fira Connecta’t a l’FP que se celebra a Sabadell per presentar el cicle formatiu de grau superior de Termalisme i Benestar.

Avui, en el marc de l’esdeveniment s’ha anunciat la participació de Caldes de Montbui al projecte internacional Stride 4 Stride que s'està duent a terme aquest any i on es compartirà el model de Caldes de formació especialitzada en el sector termal i es mostrarà la participació a la fira com a exemple d’activitat de difusió de la Formació Professional.

Recordem que l'Institut Manolo Hugué del municipi va ser el primer centre educatiu de Catalunya que va posar en marxa aquesta formació de la família professional de la Imatge Personal, amb el suport del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Balneària de Catalunya, l’Ajuntament de Caldes de Montbui i els balnearis del municipi. El cicle va tenir una gran acollida entre l’alumnat, malgrat iniciar-se en plena pandèmia. Part d’aquest èxit va ser gràcies a la col•laboració i implicació fonamental del sector termal en la implementació i desenvolupament del grau de formació.

La Fira Connecta’t a l’FP també ofereix l’oportunitat de donar a conèixer tota l’oferta de formació professional del Caldes i novetats com el cicle formatiu de grau mitjà d’Estètica i Bellesa, també de la família professional d’Imatge Personal, que es començarà a impartir a partir del curs que ve a l’Institut Manolo Hugué.

CFGS Termalisme i Benestar

El cicle formatiu de grau superior de Termalisme i Benestar pertany a la família professional d’Imatge Personal. Amb una durada de 2 anys, el cicle inclou un total de 2.000 hores de formació, 380 de les quals estan destinades a les pràctiques a l'Hotel Balneari Termes Victòria i a l’Hotel Balneari Broquetes de Caldes de Montbui.

Entre les competències generals que s’adquireixen estan gestionar serveis relacionats amb el termalisme i el benestar (wellness), aplicant tècniques d'hidrocinèsia, tècniques hidrotermals, massatges estètics i programes de condicionament físic en l'aigua d'acord amb protocols establerts, dinamitzant les activitats personalitzades programades i orientant-les cap a la millora de la qualitat de vida i de la salut, aconseguint la satisfacció dels usuaris i assegurant la prestació del servei en condicions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

Projecte europeu Stride 4 Stride

Stride 4 Stride és un projecte en el qual participem com a socis. Aquest vol respondre a la necessitat dels sistemes d’educació i formació d’identificar, anticipar i ensenyar les habilitats que puguin ser necessàries en un futur entorn laboral marcat per la incidència de la pandèmia, la industrialització 4.0 i el compromís europeu en els objectius de desenvolupament sostenible.

La finalitat del projecte és alinear l’oferta d’educació i formació amb les estratègies regionals d’especialització. Les regions que hi participen són sis (Catalunya, País Basc, Toscana, Bretanya, Varazdin i Vestland) de cinc països Europeus (Espanya, Itàlia, França, Noruega i Croàcia).

Darrera actualització: 05.04.2022 | 09:28