Caldes de Montbui, per l’eliminació de la violència envers les dones

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 14:00

La lectura d’un manifest a la porta de l’Ajuntament que s’ha fet avui ha estat l’acte central dels actes a l’entorn del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, promoguts a Caldes de Montbui

La concentració davant de l’Ajuntament i la lectura del manifest a càrrec d’Àngeles Llive, 5a tinenta d'alcaldia i regidora d'Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ i Isidre Pineda, alcalde, han configurat l’acte central de tot un programa d’activitats per a l’eliminació de la violència envers les dones plantejades a Caldes de Montbui. A la lectura del manifest han assistit membres el consistori calderí, qui s’adhereix de paraula i amb accions a les reivindicacions del 25N. 
Els dies previs a aquest divendres s’han organitzat propostes familiars a la Biblioteca, propostes per a la població jove dinamitzades pel Toc als patis dels instituts, propostes entre els comerços en el marc de la campanya “Establiments lliures de masclismes” i propostes obertes a tota la ciutadania, com ara l’exposició que acull encara la Biblioteca de Caldes dedicada a dones “Resistents i deportades”. 
També amb l’objectiu de reivindicar el 25N queden pendents dues activitats: una masterclass d’autodefensa feminista, que es farà avui a les 17.30 h al parc de l’Estació; i la instal•lació del Punt Lila al mercat setmanal, el dimarts 29 de novembre, i al Mercat de Nadal, el 9 de desembre. 
L’última de les activitats previstes dins dels actes del 25-N és el cinefòrum “Ravensbrück, l’infern de les dones”, de Montse Armengou, que es farà el 29 de novembre, a les 18 h a la Biblioteca de Caldes. Es tracta d’un documental de TV3 presentat per Joan Calvo, president de l’Amical de Mauthausen.
 
Declaracions de la regidora d'Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI, Àngeles Llive, prèvies a la lectura del manifest: 

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:02

Imatges