Caldes de Montbui i Taunusstein renoven el seu compromís amb la unitat europea

Dilluns, 8 de juliol de 2019 a les 14:00

Els alcaldes de Caldes de Montbui i de Taunusstein signen un document de renovació de la voluntat dels dos pobles de donar continuïtat a l’agermanament que mantenen des de fa 30 anys

Isidre Pineda, alcalde

El document que han signat els alcaldes Isidre Pineda i Sandro Zehner anuncia que “Les ciutats de Taunusstein a Hesse i Caldes de Montbui a Catalunya repeteixen amb aquest get la seva declaració comuna de voluntat del 9 de setembre de 1989 per aprofundir i consolidar l’amistat entre la ciutadania de Caldes de Montbui i de Taunusstein. Amb això contribueixen a la pau l’amistat entre les regions i nacions; per tant, a una Europa unida”.

La firma del document es va fer divendres, durant l’acte institucional en el que hi van participar les autoritats catalanes i alemanyes, els presidents de les entitats que lideren l’agermanament (Emma Garcia Patsi de Caldes i Michael Wolf  de Taunusstein) i membres històrics presents en la unió dels dos pobles des de fa 30 anys.

L’acte va incloure actuacions dels grups Octet i Combo de l’Escola de Música Joan Valls i de l’Escola de Música de Taunusstein, que també van acabar tocant peces conjuntes, símbol de la col·laboració entre les dues viles.

La comitiva calderina que ha estat a Taunusstein aquest juliol estava formada per membres del Cercle d’Amics de Taunusstein, formacions de l’Escola Municipal de Música Joan Valls, l’alcalde Isidre Pineda, la regidora de la recent creada regidoria d’Europa i Projecció Exterior, Núria Carné, i la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà. La visita de l’Escola de Música ha servit per reiniciar intercanvis d’estudiants entre el centre formatiu de Caldes i el seu homòleg alemany.

Taunusstein ha celebrat, alhora, la festa commemorativa del naixement de la ciutat, ara fa 48 anys. El poble alemany ha sortit al carrer amb activitats obertes i molt participatives en les quals es recorda el seu recent origen. Aquesta festa, que els alemanys han batejat com “La Taula Llarga” es fa cada 5 anys i enguany coincideix amb les tres dècades d’existència de l’agermanament amb Caldes de Montbui. Els germans alemanys van donar un especial protagonisme als visitants calderins en el programa de festes, fent que l’alcalde Pineda inaugurés la celebració (amb la tradicional obertura del primer barril de cervesa) i incorporant les actuacions de l’Octet (dissabte a la tarda) i dels Combos (diumenge al matí).

Darrera actualització: 09.07.2019 | 11:20

Imatges

Els alcaldes singnan la renovació de la unió dels dos pobles