Caldes de Montbui homenatja els 12 calderins deportats als camps nazis

Dimarts, 21 de setembre de 2021 a les 00:00

La inauguració de la pl. de Neus Català i Pallejà i la inauguració de l’exposició i la presentació del catàleg dedicats als 12 calderins deportats són els primers actes en homenatge a les víctimes de l’holocaust

En el marc del projecte Stolpersteine, les llambordes de la memòria, Caldes de Montbui proposa un homenatge a les 12 víctimes calderines dels camps de concentració.

Amb diferents accions de record, denúncia i homenatge, la vila crea espais que evitin l’oblit dels noms de Josep Ferrer, Josep Maria Catafau, Joan Deu, Alexandre Folch, Pasqual Gimeno, Ricardo López, Isidre Malla, Josep Manuel, Armand Pueyo, Marcel Ramon, Artur Triquell i Josep Jané.

 

Primers actes d’homenatge, els dies 3 i 9 d’octubre

El primer dels actes serà el bateig de la plaça de Neus Català i Pallejà com espai d’homenatge als deportats calderins. L’acte serà el 3 d’octubre a les 11 h i cal fer reserva prèvia de localitat a www.caldescultura.cat (a partir del 27 de setembre a les 12 h).

La plaça serà seu d’un monòlit en record a les 12 víctimes i d’un mapa amb la ubicació de les llambordes de la memòria que acull Caldes de Montbui.  

El segon dels actes serà la inauguració de l’exposició “Els calderins deportats als camps nazis”, produïda pel Museu Thermalia i acompanyada del catàleg de l’autor Eduard Puigventós, amb il·lustracions de l’artista calderí Ferran Vidal. La inauguració serà el 9 d’octubre a les 12 h i cal fer reserva prèvia a www.caldescultura.cat (a partir del 4 d’octubre a les 12).

Els actes inicials comptaran amb representació de l’Ajuntament, de les famílies de les víctimes calderines homenatjades, del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, de l’Amical de Mauthausen i altres camps, de la Comissió de Nomenclàtor i dels dos equipaments que han liderat el programa, el Museu Thermalia i l’Arxiu Històric.

 

Caldes, vila adherida al projecte Stolpersteine

Darrera actualització: 21.09.2021 | 13:41