Caldes de Montbui, en fase 3 només durant dijous 18 de juny

Dimecres, 17 de juny de 2020 a les 18:00

En entrar en fase 3, l’Ajuntament manté l’estat actual de prestació de serveis i obertura d’equipaments a l’espera que la Generalitat concreti quan acabarà la fase 3 i aprovi les noves mesures de seguretat

Avui a les 12 de la nit, a Caldes de Montbui, com a tot Catalunya, desapareixen les limitacions de mobilitat dins el país, s’amplia l’aforament dels comerços al 50% i s’eliminen del tot les franges horàries de passeig i esport no professional. Aquests són alguns dels canvis, podeu consultar què podeu fer i què no en fase 3 a https://web.gencat.cat/ca/activem/desconfinament-progressiu/fase-3/.

Pel que fa als equipaments i serveis municipals, l’Ajuntament mantindrà les condicions d’obertura que s’han anat anunciant fins ara. Els canvis que es vagin introduint, seran comunicats a la ciutadania a través de les fonts d’informació oficials (consulteu el document equipaments i serveis en fase 3).

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya preveu anunciar en breu quan finalitza la fase 3 a Catalunya i quines mesures de seguretat contra la Covid-19 s’apliquen, per això es demana a la ciutadania que segueixi alerta a les informacions de fonts oficials.

L’Ajuntament us recorda que segueix sent obligatori respectar la distància física de 2 metres, amb mascareta a partir de 6 anys quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Consulteu www.caldesdemontbui.cat/desescalada  - @AjCaldesMontbui.

 

EQUIPAMENTS I SERVEIS

Cementiri Municipal: obert des del dimarts 9 de juny, en horari habitual. Restriccions d’aforament (màxim 50 persones en un enterrament) i amb ús de mascareta o distància entre persones de seguretat 2 m.

Transport urbà: es permet l’ocupació de tots els seients, tot i que s’ha de procurar la màxima separació entre usuaris quan sigui possible i la mascareta és obligatòria. Es mantenen els horaris actuals.

Pavellons Municipals i Camp Municipal de Futbol: obertura regulada amb comunicació prèvia a la regidoria d’Esports per fer-ne ús, amb limitacions d’aforament i activitat, sense ús de les grades, vestidors o altres espais comuns.

Complex Esportiu Les Cremades: obertura de les instal·lacions esportives el 15 de juny. S’estableix un horari preferent per a col·lectius de risc de 9 a 13 h. Es recomana no fer servir els vestuaris i consultar les normes d’ús publicades a www.cncaldes.cat.

Mercat: dimarts 23 de juny s’incorporen de nou els productes no alimentaris, que ocuparan els carrers de Montserrat (entre Avel·lí Xalabarder - Torras y Sayol i Pi i Margall), de Rector Alemany i de Gregori Montserrat i la plaça Catalunya, amb una afectació de la via pública de 6 a 16 h. Les parades d’alimentació seguiran a l’avinguda de Pi i Margall.

Biblioteca: en marxa el servei de préstec amb cita prèvia i horari reduït (dilluns, dimarts, dijous, divendres de 16 a 19.30 h i dimecres de 10 a 13.30 h). Les devolucions es poden fer a través de la bústia exterior. L’obertura de sales està en estudi (s’informarà) i el servei de préstec interbibliotecari pendent de l’activació per part de la Diputació de Barcelona.

Museu Thermalia: en marxa l’obertura amb aforament d’un terç des del 5 de juny, en horari de divendres i dissabte de 18 a 20 h i diumenge de 12 a 14 h.

Escoles Bressol Municipals La Lluna i Gegant del Pi: obertura del 15 de juny al 15 de juliol.

Escoles i instituts: obertura des del 8 de juny en les condicions informades per cada centre a les famílies.

Segueixen tancats: Banys Termals El Safareig, Safareigs Termals La Portalera i La Canaleta, Sala Delger, La Piqueta

OMIC: obertura el dilluns 22 de juny. Cal demanar cita prèvia a través del tel. 93 865 45 30 o del correu omic@omiccaldesdemontbui.cat. Horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

 

ESPAI PÚBLIC I ACTIVITAT ECONÒMICA

Sempre: respectant la distància física de 2 metres, amb mascareta a partir de 6 anys quan no es pugui mantenir la distància de seguretat

Circulació: lliure per tot Catalunya, sense franges i tants cops com el vulgui

Passejades: per tota Catalunya, sense limitacions horàries ni d’edat, amb grups de màxim 20 persones.

Esport no professional: es poden utilitzar instal·lacions esportives amb cita prèvia i amb aforament limitat. Es pot fer a tot l’espai públic i traslladar-se en vehicle o transport públic per fer esport.

Reunions: permeses, màxim 20 persones.

Vehicles particulars: es mantenen les condicions de la fase 2. Si els ocupants no són del mateix domicili, només poden viatjar dues persones per fila i amb mascareta.

Transport públic: amb mascareta i sense limitació d’ocupació de seients.

Casaments: permesos sense superar el 75% de l’aforament de l’espai, amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure o de 75 en espais tancats. 

Comerç: aforament màxim 50%; horari prioritari per a majors de 65 anys

Lavabos, vestuaris i sales de lactància: permès a una sola persona si tenen fins 4m2; permès al 50% si tenen més de 4 m2 amb més d’una cabina o urinari.

Hostaleria i restauració: ocupació màxima del 50% a l’interior i el 75% de les taules a les terrasses. Ocupació màxima 10 persones per taula. Els bars nocturns poden obrir amb capacitat màxima d’un terç a l’interior i amb les mateixes condicions que la resta d’establiments a les terrasses. 

Activitats de lleure infantil i juvenil: a l’aire lliure amb el 50% de la capacitat habitual i màxim 200 persones. En espais tancats amb un terç de la capacitat i màxim 80 persones. Grups de màxim 10, inclosos els monitors.

Visites a residències de gent gran: permeses amb condicions. Consulteu-les al centre residencial.

 

(Aquestes són algunes de les recomanacions i obligacions destacades de la fase 3, consulteu-les totes a https://web.gencat.cat/ca/activem/desconfinament-progressiu/fase-3/)

Darrera actualització: 18.06.2020 | 18:54