Caldes de Montbui, en contacte amb la realitat del poble sahrauí

Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 14:00

Personal tècnic i polític de l’Ajuntament coneix el funcionament del laboratori de genèrics dels campaments sahrauís, un projecte del Fons Català de Cooperació amb participació calderina

La cooperació calderina afegeix experiència i coneixement sobre la realitat dels campaments sahrauís gràcies a la visita impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament al desert, a principis de novembre.

La delegació catalana, amb la participació de la regidora de Cooperació, Ángeles Llive, i de la tècnica de Cooperació, Verònica Arteaga, han entrat en contacte directe amb els resultats del projecte de cooperació de manteniment d’un laboratori de producció local de medicaments essencials per a les persones refugiades als campaments de Tindouf.

Des del lloc i amb les persones que mantenen actiu el laboratori han conegut de primera mà els obstacles que el projecte afronta, com ara dependre de l’ajuda humanitària per a l’obtenció de matèries primeres.

Aquesta experiència se suma a un multitud d’espais visitats durant l’estada i a un cúmul de converses amb membres del govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica, amb organismes, experts, membres d’entitats i població sahrauí. Tot plegat suposa una injecció d’informació que permetrà a Caldes i a la resta de membres implicats del Fons Català seguir reflexionant en models de cooperació adequats a cada territori.

Al document adjunt podreu veure un recull d’imatges dels espais visitats i les trobades fetes durant l’estada a Tindouf.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 14:38