Caldes de Montbui, de nou, vila educadora

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 11:30

Coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el municipi inicia el procés de reactivació del Projecte Educatiu de Caldes (PEC), que va quedar ens suspens amb motiu de la pandèmia

Un dels projectes que va quedar temporalment aturat en declarar-se la crisi sanitària mundial va ser el Projecte Educatiu de Caldes, en el qual societat i administració havien estat treballant de manera conjunta des de l’any 2017.

Aquest 30 de novembre de 2021, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l’Ajuntament de Caldes de Montbui reactiva la continuació del projecte des del treball polític i tècnic, amb la voluntat d’incorporar a la ciutadania tot just començar l’any 2022.

La voluntat de l’administració local calderina és reactivar un procés de participació ciutadania i crear un espai de debat sobre les formes de continuïtat que ha de tenir el PEC. Es posaran de nou sobre la taula els valors que promou aquest projecte i que van ser dissenyats gràcies a la cooperació de la població en la creació d’un grup impulsor i en la celebració de dos fòrums públics sobre Caldes educadora.

Escola, Fora Escola, Transició Escola-Treball i Poble Educador

El PEC és un projecte que vol aconseguir el compromís polític i ciutadà amb l'educació, una educació entesa com un procés permanent d'aprenentatge al llarg de tota la vida. També és un instrument que ajuda a definir el model de ciutat que es vol i els valors que el sustenten, a concretar-ne accions i a establir les complicitats necessàries entre administracions i ciutadania per tirar-lo endavant.  En el cas de Caldes de Montbui, el procés de participació ciutadana va dissenyar un seguit de necessitats i estratègies a l’entorn de quatre eixos de treball: l’escola, el fora escola, la transició Escola – Treball i el poble educador.

Actualment des de l’Ajuntament hi ha multitud de projectes en marxa que donen resposta als valors del PEC, com ara el Pla d’Acció Climàtica, l’impúls de projectes d’habitatge social, el Protocol contra la violència de gènere als espais públics o el projecte Stolpersteine. Són alguns exemples de com la població i l’administració s’impliquen transmetent missatges i impulsant projectes carregats de valors educatius. 

Si teniu interès en participar o tenir més informació sobre el PEC: pec@caldesdemontbui.cat

Declaració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Aquí trobareu la lectura que proposa l’Associació Internacional de Ciutats Educadores amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2021: https://www.edcities.org/dia-internacional-cat-2021/declaracio-del-dia-internacional-de-la-ciutat-educadora/

Darrera actualització: 30.11.2021 | 12:25