Caldes de Montbui augmenta en punts d’informació turística i en distintius de qualitat

Dilluns, 19 de febrer de 2024 a les 00:00

La vila termal i l’Oficina de Turisme del Thermalia renoven el distintiu de compromís turístic Biosphere, i la Biblioteca i l’Oficina de Turisme obtenen el diploma de Punt d’Informació Turístic. La Taula de Turisme es reuneix per valorar les accions en l’àmbit turístic i fer les seves aportacions

El municipi de Caldes de Montbui i l’Oficina de Turisme del Museu Thermalia han renovat el distintiu de compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere, una certificació basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030, que reconeix les bones pràctiques en els àmbits de gestió sostenible, conservació mediambiental, protecció cultural, desenvolupament socioeconòmic i satisfacció al client.

Pel que fa als agents turístics privats de Caldes, l’Hotel Termes Victòria renova el distintiu Biosphere i l’Espai Cel l’obté per primera vegada.

El distintiu Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere, és un segell desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable (IRT).

L’Oficina de Turisme del Thermalia i la Biblioteca, punts d’informació turística

La Oficina de Turisme del Museu Thermalia obté per primera vegada l’acreditació de Punt d’Informació Turística i la Biblioteca Municipal renova aquesta acreditació com a Punt d’Informació Turística del Vallès Oriental com a biblioteca que treballa, de forma conjunta, amb les oficines de turisme local i altres agents del sector per oferir un servei d’informació turística de qualitat.

La funció d'aquest programa, que neix de la mà de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, és complementar els serveis d'informació, difusió i atenció turística dels municipis de la comarca.

L’entrega dels diplomes i distintius dels programes de Turisme Biosphere i de Punts d’Informació Turística, en el que hi participa tant el sector públic com el privat, va tenir  lloc dijous 15 de febrer a Can Luna de La Garriga per part del Servei de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La Taula de Turisme, un fòrum participatiu per a la millora del turisme de Caldes de Montbui

Els distintius i reconeixements en l’àmbit turístic sorgeixen com a fruit del reconeixement dels esforços realitzats pel municipi en les seves polítiques turístiques i per a l’establiment d’un pla d'acció de millora continuada que es fa d’acord amb el sector turístic del municipi.

En aquest sentit, la Taula Local de Turisme representa un espai de trobada dels agents turístics, tant públics com privats. Un espai de reflexió i debat que busca ampliar i millorar les accions i intervencions turístiques al municipi a través de les aportacions que fan els representants dels establiments amb la seva participació. Una participació activa que es pot copsar cada vegada que es reuneix aquesta taula.

La Taula Local de Turisme, presidida per la regidora de Turisme i Termalisme Carme Germà, que agraeix l’esforç participatiu del sector, es va reunir de nou la setmana passada per valorar les activitats i accions en l’àmbit turístic que hi ha en marxa al municipi, com la senyalització dels senders, i establir-ne de noves, com l’ampliació dels paquets turístics, entre d’altres.

Darrera actualització: 20.02.2024 | 16:33

Imatges