Caldes celebra novament, després de dos anys, l’Audiència Pública del Consell d’Infants amb els representants polítics

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

Dimecres 18 de maig s’ha celebrat l’Audiència Pública del Consell d’Infants de Caldes de Montbui. La trobada ha servit per compartir les propostes de les escoles amb els membres del consistori

Els 18 consellers i conselleres que formen part del Consell d’Infants de Caldes de Montbui han celebrat aquest dimecres 18 de maig l’Audiència Pública amb la participació de diversos membres del consistori. L’acte, que s’ha pogut tornar a dur a terme després de l’aturada provocada per la pandèmia, ha servit perquè els representants polítics coneguessin de primera mà les inquietuds i les propostes dels infants per millorar el municipi.

Durant la sessió, han presentat les 31 propostes que van sorgir a partir dels debats realitzats a les classes d’aquests estudiants. En aquesta ocasió, s’ha optat per implementar una campanya per reduir el consum de plàstic a les botigues i supermercats de Caldes de Montbui.

L'alcalde, Isidre Pineda, valora les propostes rebudes i la feina feta per part del Consell d'Infants:

Els regidors de Participació Ciutadana, Jordi Martín, i de Comerç, Carme Germà, presenten les propostes rebudes per part del Consell d'Infants i la nova campanya de reducció del consum de plàstic als comerços.

Daniel Vallespin de l'Escola Pia i Martina Gibrat de l'Escola Montbui, representants del Consell d'Infants, expliquen les propostes presentades i la campanya de reducció de plàstics que han decidit posar en marxa.

Entre les propostes que s’han debatut i discutit en el si del Consell d’Infants, i que s’han traslladat als representants polítics que han participat a l’Audiència Pública també hi ha: reduir el consum energètic i fer les escoles més sostenibles, renovar i posar més contenidors al poble, instal·lar més zones verdes, arreglar algunes de les fonts que hi ha a Calds, habilitar un parc de jocs esportius, instal·lar una altra tirolina, ampliar els camins que porten a les escoles, reactivar la targeta per fomentar el comerç a Caldes, obrir un cinema al poble o bé, obrir els patis de les escoles els caps de setmana, entre d’altres.

El Consell d’Infants representa tota la comunitat educativa de les escoles Montbui, El Calderí, El Farell i Pia.

 

Campanya per reduir els consum de plàstics

El Consell d’Infants elabora una campanya de sensibilització per reduir el consum de plàstics que ha consistit en l’elaboració de diferents materials per donar a conèixer a la ciutadania la importància de fer servir més envasos de paper i cartró, o bé, d’altres materials biodegradables o reutilitzables.

En concret, la campanya es composa de diversos vídeos, elaborats pels propis estudiants, que es distribuiran a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. També s’han elaborat diversos missatges i eslògans que s’imprimiran en uns cartells que es penjaran als comerços del municipi. Totes aquestes iniciatives es faran amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i dels comerciants de Caldes de Montbui per fer-los partícips, també, de la campanya.

 

Relleu al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència

La sessió també ha servit per presentar Andrea Molina com la nova consellera escollida per formar part del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència (CNIAC) en substitució de Ronny Daniel Cevallos, que era conseller des del curs 2017-2018. D’aquesta manera, se suma a Laia Farràs en la representació calderina que forma part d’aquest òrgan de participació infantil i juvenil que representa tots els infants i adolescents de Catalunya.

Cada poble que té un Consell d’Infants té representants al CNIAC. L’objectiu d’aquest organisme és reflexionar, opinar i formular propostes en relació a tots els temes que afecten a infants i joves del nostre país. 

Darrera actualització: 19.05.2022 | 13:02