Caldes celebra la Setmana Europa de la Prevenció de Residus amb diverses activitats i informadors a peu de carrer

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 00:00

Del 22 al 28 de novembre Caldes se suma als actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb una campanya d’informació per augmentar el reciclatge i fomentar la reutilització d’objectes

Caldes de Montbui s’afegeix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 20 al 28 de novembre. Aquesta edició s’han organitzat diverses activitats amb el doble objectiu d’augmentar l’índex de reciclatge de residus i, a la vegada, fomentar la reutilització de determinats objectes. Per això, es duran a terme diverses campanyes d’informació i conscienciació durant els propers dies. Unes accions que es duran a terme des de l’Ajuntament conjuntament amb el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

Campanya amb informadors a peu de carrer

Dimarts 23 de novembre un equip d’informadors es passejarà pels carrers de Caldes de Montbui per tal reduir el volum de residus que no se separen correctament quan es dipositen als contenidors. Es tracta de la campanya “Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot!” que té com a objectiu informar la ciutadania d’aquells residus que van a parar al contenidor de rebuig i que podrien ser valoritzables si es dipositessin en el contenidor corresponent. Els informadors explicaran com contribuir a augmentar l'índex de reciclatge separant correctament els residus a casa i millorant la qualitat de la recollida selectiva.

Els punts per on és previst que els informadors duguin a terme la campanya són: el carrer Escoles Pies, la plaça de la República, el carrer Granollers, la plaça Roma Martí, la zona comercial d’El Tint i els carrers on dimarts s’instal·la el mercat setmanal.

Les deixalleries fomentaran la reutilització de determinats objectes

La xarxa de deixalleries comarcal, entre les quals hi ha la de Caldes de Montbui, seran les encarregades de posar el focus en el binomi “comunitat circular, comunitat sostenible”. A partir d’aquí, duran a terme dues activitats centrades en la reutilització de determinats objectes.

La primera de les activitats és “Jo RNova, i Tu?”, un programa de reutilització social que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització. Una iniciativa que es duu a terme mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides a aquest projecte. Es tracta d’un projecte que es va iniciar el 2014 i que, durant aquests 7 anys, ha permès la reutilització de més de 14.000 objectes.

La segona de les activitats és “DeixaLlibres” i té com a objectiu promoure la reutilització de llibres usats que van a parar a les deixalleries. Fins ara, aquesta iniciativa ha permès donar una segona vida a més de 35.000 exemplars.

Caldes dins dels objectius europeus de recollida selectiva

El 2020, la recollida selectiva a Caldes de Montbui va arribar al 55,5% del total de residus que es van generar al municipi. Una xifra que se situa clarament per sobre de la mitjana de Catalunya (46%) i també és superior als objectius europeus que marquen que per a l'any 2020 els residus correctament segregats havien de suposar un 50% del total generat. Tot i això, l’objectiu d’aquesta setmana és seguir avançant en la reducció de residus que es generen. El 2020, encara es van generar 530 Kg de residus per habitant.

Darrera actualització: 22.11.2021 | 13:00