Caldes celebra la 2a Jornada d’Horticultura organitzant diverses activitats als Horts Domèstics municipals

Dimecres, 18 de maig de 2022 a les 16:00

Diumenge 29 de maig es durà a terme la Jornada d’Horticultura als horts municipals de la Torre Marimon amb visites guiades i activitats per apropar el cultiu i la gestió dels horts a la ciutadania

L’Ajuntament organitza la 2a Jornada d’Horticultura als Horts Domèstics municipals de la Torre Marimon. El diumenge 29 de maig, entre les 10 i les 12.30 h, es duran a terme diverses activitats amb la finalitat d’apropar l’us i la gestió dels horts a la ciutadania. Serà una jornada de portes obertes i s’organitzaran visites guiades als horts domèstics, dinamitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació d’Hortolans dels Horts Domèstics de Caldes de Montbui.

Durant la visita, s’explicaran les condicions per obtenir una parcel·la i els actuals usuaris dels horts domèstics explicaran de forma pràctica com organitzar la parcel·la, quines hortalisses hi ha plantades i els participants podran participar de l’experiència de plantar tomaqueres de llavors antigues recuperades i altres hortalisses de temporada. Tal com ja va passar a la 1a edició de la Jornada d’Horticultura, tots els participants es podran endur a casa un planter per veure’l créixer i, del qual, en podran recollir els seus fruits.

En aquesta edició, s’incorpora com a novetat un taller de construcció d’un hotel d’insectes que quedarà instal·lat als horts. Aquest element, fet amb productes naturals, fusta i maons, té com a objectiu afavorir la presència de diferents insectes que fan una funció pol·linitzadora dels horts, i que, a la vegada, ajuden a combatre l’existència de pugons i de diferents infeccions i malalties que poden malmetre els cultius.

Per poder participar a la jornada, les persones interessades cal que confirmin l’assistència abans del divendres 27 de maig al migdia. Ho poden fer contactant amb La piqueta trucant al telèfon 93 862 70 25 o enviant un correu electrònic a lapiqueta@caldesdemontbui.cat.

L’activitat està adreçada a totes aquelles famílies o persones que estiguin interessades en l’horticultura o que vulguin conèixer de primera mà el funcionament d’un hort. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer els Horts Domèstics municipals, la dedicació dels hortolans per cuidar la seva parcel·la, així com també, aproximar la ciutadania a l’equipament i al sector primari. Actualment, als Horts Domèstics de la Torre Marimon hi ha un total de 64 parcel·les d’entre 150 i 75 m2.

Darrera actualització: 18.05.2022 | 16:21