Caldes celebra el Dia Internacional de l’Horticultura organitzant visites guiades als Horts Domèstics Municipals

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 10:00

El diumenge 16 de maig hi haurà visites guiades als horts municipals. També es podrà viure l'experiència de ser horticultor/a i endur-se una planta a casa per cuidar-la fins que surti el fruit

L’Associació d’hortolans dels horts domèstics de Caldes de Montbui i l’Ajuntament organitzen visites guiades als horts municipals pel diumenge 16 de maig entre les 10 i les 12:30h. L’activitat s’emmarca en els actes de commemoració del Dia Internacional de l’Horticultura, instaurat per la UNESCO pel 17 de maig.

L’activitat consisteix en una visita guiada pels diferents horts domèstics municipals que hi ha a la Torre Marimon. Els propis responsables dels horts s’encarregaran d’explicar com treballen la terra i tenen cura de les plantes. En acabar la visita, s’oferirà la possibilitat de posar en pràctica els coneixements d’horticultura. Els interessats podran utilitzar les eines per plantar un planter en una de les parcel·les dels horts. Aquells que ho vulguin, també es podran endur a casa un test amb un planter, per poder-lo cuidar i veure com creix i surt el fruit.

Per poder participar, cal demanar cita prèvia a La Piqueta – trucant al telèfon 93 862 70 25 o bé enviant un correu electrònic a lapiqueta@caldesdemontbui.cat. La data límit per inscriure’s és el dimecres 13 de maig. En cas de pluja, l’activitat es durà a terme el següent diumenge, el 23 de maig.

L’activitat està adreçada a totes aquelles famílies o persones que estiguin interessades en l’horticultura o que vulguin conèixer de primera mà el funcionament d’un hort. També serà la manera que, aquells que en tinguin interès, puguin rebre informació de com sol·licitar una parcel·la als horts domèstics municipals. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer els Horts Domèstics municipals, la dedicació dels hortolans per cuidar la seva parcel·la, així com també, aproximar la ciutadania a l’equipament i al sector primari.

Des de l’any 2012, quan es van inaugurar els Horts Domèstics Municipals, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions de millora com habilitar coberts de fusta, instal·lar taules de pícnic, un sanitari, instal·lar i mantenir el sistema de reg o bé, instal·lar una bassa de reserva d’aigua. Les últimes actuacions han permès donar una nova imatge, habilitar una zona d’aparcament i millor senyalització de l’entorn. En aquests moments, del total de 64 parcel·les d’entre 150m2 i 75m2, un 75% estan cultivades per calderins i calderines titulars de les mateixes.

Darrera actualització: 10.05.2021 | 11:29