Caldes celebra el Dia d’Europa Sumant quilòmetres

Dilluns, 9 de maig de 2022 a les 00:00

El 9 de maig, coincidint amb la celebració del Dia d’Europa, es posa en marxa la segona edició del sumem KM, una iniciativa lúdica i esportiva per enfortir els agermanaments amb Europa

En marxa la segona edició de Sumem Quilòmetres, la iniciativa lúdica i esportiva que té com a objectiu estrènyer els lligams de Caldes amb els municipis europeus amb els quals està agermanat: Saint-Paul-lès-Dax (França) i Taunnustein (Alemanya). Per això, el 9 de maig, coincidint amb la celebració del Dia d’Europa, es dóna el tret de sortida a la nova edició d’aquesta acció que té com a objectiu sumar 514 quilòmetres, que és la distància que separa Caldes del municipi francès de Saint-Paul-lès-Dax. En aquesta edició, el recorregut s’ha de fer pel Camí del Foment.

En aquesta ocasió, la iniciativa ha comptat amb el suport de Jordi Torrejon, ambaixador de l’esport de Caldes de Montbui. Aquest any, també s’hi suma l’escola El Calderí organitzant una caminada conjunta el dissabte 14 de maig amb tota la comunicat educativa del centre.

La iniciativa va néixer el 2021 a partir duna proposta del comitè d’agermanament francès per apropar la ciutadania dels dos municipis agermanats.

Com participar?

Totes aquelles persones que vulguin participar i sumar quilòmetres han de fer-se una foto en algun moment del recorregut pel Camí del Foment o bé enviar una fotografia del registre dels quilòmetres fets. La imatge ha de servir per il·lustrar que s’ha fet el trajecte i cal indicar els quilometres que s’hagin fet. El trajecte es pot fer com es vulgui: caminant, corrent, en cadira de rodes, amb cotxet infantil o en bicicleta.

Per tal de comptabilitzar els quilòmetres d’aquella persona (o grup de persones), cal publicar la imatge a Instagram amb l’etiqueta #sumemkmEU i mencionar @esportscaldesm. Per tots aquells que no tinguin xarxes socials, també la poden enviar per correu electrònic a la regidoria d’Esports: esports@caldesdemontbui.cat.

Hi pot participar tothom, dins de les seves possibilitats. No és necessari fer tot el recorregut per comptabilitzar els quilòmetres. Només el fet de recórrer un tram del camí ja servirà per sumar-se a la iniciativa. Això sí, sempre i quan es faci la fotografia corresponent i es comparteixi.

L’objectiu és poder assolir la fita dels 514 quilòmetres el més aviat possible. Per això, de forma periòdica, a les xarxes socials de la regidoria d’Esports s’aniran fent actualitzacions dels quilòmetres sumats.

Darrera actualització: 09.05.2022 | 13:35