Caldes celebra el Dia de l’Orgull amb la lectura del manifest i una performance sobre perspectiva de gènere

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 00:00

Els actes de celebració del 28J tanquen amb la lectura del manifest per part de les formacions polítiques amb representació municipal i amb una performance sobre perspectiva de gènere

Les formacions polítiques amb representació municipal, amb l’excepció del PP per motius de salut, han participat a la lectura del manifest del 28J. L’acte, celebrat aquest dilluns al vespre davant de l’Ajuntament, ha servit per reivindicar els drets del col·lectiu hores abans del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Després de la lectura del manifest, el col·lectiu Les Mireies han dut a terme una performance a la plaça de la Font del Lleó centrada en la perspectiva de gènere. L’activitat “Donar Veu” té com a objectiu generar reflexió, sensibilitzar i, sobretot, donar visibilitat als punts de vista que se solen silenciar en relació a aquest àmbit. Per això, de forma participativa amb al ciutadania, planteja situacions que semblaven superades de la vida quotidiana que poden ser discriminatòries, conflictives o amenaçadores.

Els actes de celebració del Dia de l’orgull LGTBIQ+ a Caldes de Montbui aquest any han tingut com a eix principal la campanya “A Caldes, establiments lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques”. La iniciativa té com a objectiu formar i conscienciar els establiments del municipi en contra de les violències masclistes i LGTBIFòbiques.

Les cafeteries Gaudim, l'Àgora d'Apindep i el Cafè del Centre han estat els primers establiments que han rebut distintiu de la campanya per situar-lo a l’entrada del local. Ho han fet després d’haver dut a terme la formació oferta per la regidoria d'Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ en aquest àmbit. A banda d’aquesta formació, els responsables d'aquests establiments es comprometen a aplicar un protocol d’actuació en cas de viure un cas de violència masclista o LGTBIFòbica a l’establiment.

Els comerços o establiments interessats en adherir-se a la campanya s’han de posar en contacte amb la regidoria d’Igualtat enviant un mail a: igualtat@caldesdemontbui.cat.

Paral·lelament, durant tot el mes de juny el SAI ha fet visites informatives als instituts de Caldes per informar sobre el servei. A més, s’han realitzat diverses formacions internes als agents de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, i als treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària i a les residències del municipi.

Darrera actualització: 28.06.2022 | 11:45