Caldes celebra el 8M amb diversos actes i un joc participatiu en col·laboració amb diversos comerços del municipi

Divendres, 25 de febrer de 2022 a les 08:20

Un monòleg feminista i antiracista, un teatre fòrum sobre l’educació en igualtat, un contacontes i joc de mots encreuats configuren el cartell dels actes de commemoració del 8M a Caldes de Montbui

La commemoració del 8M, el Dia Internacional de les Dones, comptarà amb diverses activitats reivindicatives, de conscienciació, de participació i de debat durant tot el mes de març, coordinades per la regidoria d’ d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, amb la col·laboració d’equipaments i serveis municipals.

 

El 8M encreuat

La principal novetat aquest any és el joc participatiu “8 de març encreuat”, uns mot encreuats que la ciutadania pot resoldre amb l’ajuda de diversos comerços del municipi. En concret, es proposa una graella amb 18 definicions que tothom qui ho vulgui pot intentar resoldre i participar en el sorteig d’un lot de productes feministes. A partir del 8 de març, la graella del joc estarà disponible als comerços participants i al web de l’Ajuntament. A partir d’aquesta data, i fins l’1 d’abril, es podrà resoldre l’encreuat i dipositar-lo en qualsevol dels 18 comerços que col·laboren en aquesta iniciativa.

Descarrega aquí el joc

Es tracta d’una proposta de la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ per tal de donar a conèixer dones que han sigut rellevants a la història per un motiu o altre, tant de Caldes com d’arreu, que compta amb la col·laboració de diversos comerços on, la ciutadania, podrà trobar la resposta a alguna de les definicions que es plantegen.

 

Un cartell d’activitats per a tots els públics

Els actes començaran el divendres 4 de març a les 19 h al Casino de Caldes amb el monòleg feminista i antiracista “La negra batalla” de Asaari Bibang. L’actriu i humorista explica el periple d’una nena que surt de Guinea Equatorial i arriba a l’Hospitalet del Llobregat fins a convertir-se en actriu i monologuista. I, tot això, de forma honesta i amb un to còmic. A l’espectacle, Asaari Bibang fa servir les seves pròpies experiències per parlar sobre la immigració, el racisme, el xoc cultural i la hipersexualització i la cosificació de les dones negres. Es tracta d’un acte intercultural amb perspectiva de gènere.

Asaari Bibang ha treballat com a actriu en cinema i televisió i el 2016 fa el salt al món del Stand Up Comedy, en forma de monòlegs. És còmica de Comedy Central des de juny de 2021, té una columna setmanal al diari El País i, des del passat setembre, és col·laboradora del programa “Està passant” de TV3.

El dimecres 9 de març a les 18 h, la Biblioteca de Caldes organitza una sessió de contacontes amb el títol “...i va cosir unes ALES”. Es tracta d’una sessió de narració oral i gestual construïda a partir de bona literatura oral i escrita per a infants. Així, des de la senzillesa del llenguatge i l'imaginari que projecta, mostra un món de justícia, igualtat i llibertat personal que el cor de tot infant sap reconèixer.

Els actes programats pel 8M els tancarà el teatre fòrum per a famílies i joves que es durà a terme, també a la Biblioteca de Caldes, el dijous 17 de març a les 19 h. “Escolta’m” és una peça de teatre curta que serveix per presentar diferents situacions de la vida quotidiana d’una família. El tracte desigual entre els membres acaba provocant que es relacionin amb comportaments que van des de la utilització de  micro-masclismes a la violència verbal. Uns comportaments i actituds que s’acaben normalitzant. Les diferents situacions seran el pretext per fer reflexionar al públic sobre les relacions familiars a l’etapa adolescent, el respecte, l’empatia i la necessitat de la coeducació i el  tracte igualitari i cercar amb la participació interactiva del públic alternatives a les situacions.

El cartell també inclou la lectura del manifest el dimarts 8 de març a les 12 h davant l’Ajuntament.

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

#dones

#PunLila

#igualtat

#8M

Darrera actualització: 08.03.2022 | 09:11