Caldes celebra el 25-N amb un programa d’activitats transversal amb xerrades i teatre sobre la violència masclista

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 13:00

L’Ajuntament ha organitzat un programa d’actes amb diverses regidories pel 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones, amb conferències, teatre i una exposició

Les activitats programades en motiu del 25-N es duran a terme durant tot el mes de novembre i s’han organitzat de manera transversal des de diferents departaments de l’Ajuntament. En la majoria dels casos, caldrà reservar entrada prèviament.

La primera de les activitats que s’inclouen dins d’aquesta programació és “Juntabruixes”, les jornades dedicades a conèixer la realitat dels processos a les bruixes del segle XVII que es duran a terme del 12 al 14 de novembre. Un acte organitzat conjuntament pel Museu Thermalia i Cooltur.

El següent acte previst és una xerrada amb el títol “Parlem de micromasclismes: què són i com ens afecta aquest tipus de violència envers les dones”. Una conferència que anirà a càrrec de Núria Sancho, psicòloga experta en atenció a víctimes de violència masclista. L’acte es farà el 23 de novembre a les 19 h a l’Espai Jove El Toc i servirà per plantejar què son els micromasclismes, com s’identifiquen i com se’ls pot fer front.

L’endemà, el dimecres 24 de novembre, hi ha programades dues activitats. D’una banda, a les 17:30 h a la Biblioteca Municipal s’inaugurarà el niu Fons especial sobre Feminismes i LGTBIQ+. Durant l’acte, la contacontes Gogaritxi explicarà els seus “Vindicontes”. Es tracta d’un recull de contes per a nens i nenes que tenen com a objectiu combatre el sexisme i el racisme i per reivindicar una vida sense violències masclistes.

Més tard, el mateix 24 de novembre a les 20 h al Casino de Caldes, es representarà l’obra de teatre “Vindicacions” a càrrec de la cooperativa Trama. El text permet endinsar-se en les diferents discriminacions i desigualtats de gènere a través dels dos personatges protagonistes. Tot plegat, barrejant l’humor, el drama i la crítica. Un espectacle que barreja diferents formats com la poesia, els monòlegs, les escenes teatrals i els sketchs que permet donar la veu de dones d’ara, d’abans i d’arreu del món.

El mateix 25 de novembre, l’Espai Jove El Toc també s’afegeix a les activitats previstes pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones amb “La tarda lila”, un seguit d’actes per sensibilitzar els joves d’aquesta realitat.

L’última de les activitats previstes dins dels actes del 25-N és l’exposició “Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc”. Una mostra multimèdia sobre la discriminació que pateixen les mares solteres en aquell país que es podrà visitar entre el 9 i el 23 de desembre a la Sala Delger.

Tota la informació i els formularis per reservar entrades a: www.caldesdemontbui.cat/25N

Darrera actualització: 11.11.2021 | 13:20